Najbolje od St!llnessa na novoj ‘The Best of’ kompilaciji

St!llness je i dalje među nama, živi i radi, a upravo je objavljenakompilacija njihovih najboljih radova s prva tri albuma.

St!llness ‘The Best Of’

Frontmen Ivan Yuri Jurić kompilaciju je opisao riječima: „Jednaki broj pjesama sa svakog od prva tri albuma. Nije bilo lako izdvojit, ali kriterij je bija odabrat pisme koje su na neki način ipak uspile nama samima održat optimizam i nekakvu razinu pozitivne energije u turbulentnim vrimenima karijere i privatnih života“.

St!llness priča počinje s demo fazom od 1998. godine u format underground hip-hop dvojca. Nakon odlične uvodne faze oformljenja, snimanja i nastupa, 2005. godine u priču ulaze glazbenici sa živim instrumentima i to prilično mijenja pristup stvaranja benda.

Danas sviraju tribal roots rock jungle hop s elementima psihodelije i kontrolirane buke. St!llness pleme čini devet ljudi u pokretu i deseti, sveprisutni član. Kičma benda su bubnjar Mario Validžić i perkusionist Krunoslav Kobešćak s hip hop, jungle, dub i tribal ritmovima u kombinaciji s groove roots basom Marka Pinjuha. Na tim kostima i tetivama stoje mišići benda; gitaristi Ante Ljubičić i Davor Barišić. Gitare voze svoju priču od reggae skankova i melodija do HC i punk rock rifova te psihodeličnih delayeva. Vezivo stvaralačkog zvuka je Ognjen Zečević sa samplerom, klavijaturama i efektima. Zvuku benda doprinosi proizvodeći i reproducirajući sintetičke i organske zvukove sa Zemlje i ostalih dijelova Svemira. Tekstopisac i sedmo čulo benda je Ivan Yuri Jurić. Njegova lirika u pjevanoj i MC stilskoj formi se bavi “dubokim i plitkim univerzalijama ljudskih bića i ostalih entiteta”.

Poruka koju odašilje ovaj bend se tiče “svih tema iz svijesti i nesvijesti društva i jedinke; od fizičkih i psiholoških podražaja putem percepcije do emocionalnih i filozofskih izljeva iznutra. Sve navedeno u vremenu i prostoru sada i ovdje“. Osmo uho benda je inženjer živog zvuka Robert Martinović, član koji live miksom doprinosi novu dimenziju St!llness interakcije s publikom na svirci uživo. Deveti krak ove spirale je putni poglavica Darko Ljubić: mama, tata, djed, baka i vozač. O desetom članu plemena se jako malo zna u javnosti te je potpuno nepoznata činjenica da li se radi o jedinki ili skupini ljudi.
Bend kaže: “Onom tko je St!llness s nama je potpuno jasno o kome ili čemu se sada i ovdje radi”.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X