Najbolji domaći albumi 2011. godine

Nekad je vrijedilo pravilo da što je stanje u državi lošije, to je scena bolja i po tome bi 2011. trebala biti glazbeno nezaboravna. Koliko u tome ima istine provjerite na top-ljestvici najboljih deset domaćih albuma prema izboru kritičara portala Ravno do dna.

Anđelo Jurkas - Soundtrack života

6. Jurkas „Soundtrack života“ (10 bodova)

Prvi glazbeni uradak multipraktik pisca Anđela Jurkasa odražava stil koji njeguje od autorskih početaka – stavovi bez cenzure, iskrenost i izravnost. Poetsko djelo gigantskih proporcija, kojeg nećete prokleto obožavati, već ćete ga obožavati proklinjati.

Urban & Hauser

5. Damir Urban i Stjepan Hauser „Urban & Hauser“ (11 bodova)

Ziheraška kombinacija koja je pokazala da spojiti nespojivo ponekad itekako ima smisla. Urbanov sugestivni vokal i Hauserovo divlje čelo poklopili su se u savršenoj fuziji, toliko da čak i ustajala „Budi moja voda“ zvuči okrjepljujuće.

General Woo 'Verbalni delikt'

4. General Woo „Verbalni delikt“ (12 bodova)

Je li General Woo prešao granicu zakona? Možda da, možda ne. No sigurno je da je iznjedrio najbolji hip hop album, i to ne samo ovogodišnji. Kao što je nekad zajedno s Tram 11 udarao temelje izričaja hrvatskog hip hopa, sad udara čvrstu granicu između hip hopa i svega onoga što se prodaje pod to.

Tamara Obrovac 'Madirosa'

3. Tamara Obrovac „Madirosa“ (13 bodova)

Mediteranska nit satkana od klasike, jazza i tradicije, načinila je od „Madirose“ omamljivo kontemplativno djelo, koje jednakom glasnoćom progovara instrumentima i tišinom.

Goran Bare i Majke - Teške boje

2. Majke „Teške boje“ (16 bodova)

Malo tko je od Bareta očekivao da snimi toliko čvrst i kompaktan album. Majke su jedine od A-ligaša domaćeg rocka koji ove godine nisu podbacili. Štoviše, ovo je nešto što se zna nazivati – povratkom u velikom stilu.

Overflow 'Hit Me'

1. Overflow „Hit Me“ (19 bodova)

Postoji li ljepša glazbena priča od toga da jedan iznimni bend dvadesetu godinu svog postojanja proslavi izdavanjem najboljeg albuma u karijeri? Teško. Overflowu je to pošlo za rukom i vrijeme je da ovaj bend konačno s razlogom bude priznat kao jedan od najvažnijih s ovih prostora. Udarite nas ako mislite da lažemo.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=gqCOhuJEPVc[/youtube]

Najbolji strani albumi 2011. godine

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK 5.00 HRK 10.00 HRK 20.00 HRK 50.00 HRK 100.00 HRK 200.00 HRK


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Recenzija

Idi na Vrh
X