Najbolji koncerti 2013. godine

Marko Podrug, Đino Kolega, Igor Jurilj, Jelena Svilar, Željka Novosel i Zoran Stajčić – to su imena kojima možete uputiti svoje prigovore. No, budući da se radi o emotivnim doživljajima, ne možemo biti u krivu. Ovo je naš izbor dvadeset najboljih, slučajno poredanih koncerata 2013. godine…

The Jon Spencer Blues Explosion u Pogonu Jedinstvo (Foto: Tomislav Sporiš)

Jon Spencer Blues Explosion – 17.02., Pogon Jedinstvo, Zagreb

Seksao je te večeri u tom transu Jon Spencer gitaru, prebacivao se na teremin, pjevao blues, vrištao tako da bi se i Plant i Frank Black i Jack White posramili da su ga čuli, jecavo štucao seksi rockabilly uzdahe od kojih je ženski dio publike orgazmički padao po podu dok je po njima u litrama doslovno prštao Spencerov znoj koji je štrcao s njegove kose dok je skakao po stejdžu kao neki tinejdžer na dizalicama, potpuno svjestan svog seksipila i lišen svih inhibicija. (Svilar)

The National na Šalati (Foto: Tomislav Sporiš)

The National – 02.07., Šalata, Zagreb

To da se Zagreb i The National vole jednom specifičnom vrstom ljubavi nije nikakva tajna. Osobno si volim utvarati da nigdje nemaju takve koncerte kao ovdje, a sasvim je moguće da je to istina. Jer, iako je poznato da je zagrebačka koncertna publika poslovično topla i zahvalna, rijetko kad se doživi takva interakcija benda i publike, toliko obostranog nepatvorenog oduševljenja kao na njihovim koncertima. (Svilar)

Yo La Tengo u Tvornici (Foto: Borna Subota)

Yo La Tengo, 09.11., Tvornica kulture, Zagreb

Iako su u dva i pol sata prošarali dobar dio opusa, toliko žuđenog za slušanjem uživo, najljepše se kolektivno uživalo na “Two Trains”, “Tom Courtenay”, “Periodically Double or Triple”, “Ohm”, “Stockholm Syndrome” i “Sugarcube”. (Svilar)

Guitar Wolf u Vintage Industrial Baru (Foto: Tomislav Sporiš)

Rođendan RDD-a (Guitar Wolf+Cherkezi United) – 30.06., Vintage Industrial Bar, Zagreb

Dobro je da se žbuka zadržala na zidovima, dobro je da je izdržao razglas, dobro je da pozornica nije propala. Bio je to ujedno i najglasniji koncert koji se do sada dogodio u Vintage Industrial Baru. Adrenalinsko ludilo bilo je identično kao i ono prije dvije godine kad je Guitar Wolf prvi put nastupio u Zagrebu, tj. u Močvari, s tim što je u su ovog puta bili pred daleko više ljudi, među kojima je bio dobar broj onih nespremnih na njihov odakle-im-tolika-energija-nastup. (Stajčić)

Robbie Williams (Foto: Nino Šolić)

Robbie Williams – 13.08., Maksimir, Zagreb

U dvosatnom nastupu između proklizavanja pozorničkim platformama, šepurenja hrvatskom zastavom, promrzao i mokar do kože, momak što nije gotovo sedam godina haračio Europom i svijetom komplimentirao nam je zemlju i obećao se vratiti. Uslijed turneje „Take The Crown“ Robbie Williams doista preuzima krunu. (Jurilj) Dalje>>

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Izvješće

Idi na Vrh
X