Najbolji strani albumi 2011. godine

Preslušali smo što smo više mogli, recenzirali koliko god smo stigli, a na popis najboljih stavili one koje smo upamtili po dobru. Kritičarski trojac portala Ravno do dna Thompson-Podrug-Sporiš, koji se međusobno ne može suglasiti niti oko najboljeg albuma Dua Pegla, patentiranim je sistemom bodovanja iznjedrio jedinstvenu top-ljestvicu najboljih stranih izdanja godine.

Bierut 'Rip Tide'

18. Beirut „The Rip Tide“ (17 bodova)

U zadnjih nekoliko godina izdano je mnogo odličnih albuma kojima trajanje jedva da prelazi 30 minuta, a jedan od njih je definitivno i The Rip Tide. Zach Condon je opetovano  crpio inspiraciju iz istih izvora, a pretočio ju je u devet pjesama koje su zvukom i kvalitetom podjednake, a sve odreda iznimno dojmljive.

Disciplin A Kitschme 'Uf!'

17. Disciplin A Kitschme „Uf!“ (18 bodova)

Pedeset puta svom snagom ponoviti refren od tri riječi, a da vam i dalje nije dovoljno – to može samo Koja. Disciplina zvuči kao da njihov kreativni vrhunac tek dolazi.

The Low Anthem - Smart Flesh

16. The Low Anthem „Smart Flesh“ (19 bodova)

Katatoničan, mamuran i baršunast indie-folk materijal, koji od miline rastapa slušateljeve uši. Nije loše za album nastao u bivšoj tvornici umaka za špagete.

Josh T. Pearson 'Last Of The Country Gentlemen'

15. Josh T. Pearson  „Last Of The Country Gentlemen“ (20 bodova)

Kako izgleda kad se na ispovijed kod svećenika ode s akustičnom gitarom? Poslušajte Josha T. Pearsona i shvatit ćete da u neo-folku od njega nema luđeg. A uz to vam se možda i svidi. Idealno za slušanje nakon svježeg prekida veze – vaša bol je dječja igra u odnosu na njegov weltschmerz. Dalje>>

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Recenzija

Idi na Vrh
X