Najbolji strani albumi 2011. godine

Preslušali smo što smo više mogli, recenzirali koliko god smo stigli, a na popis najboljih stavili one koje smo upamtili po dobru. Kritičarski trojac portala Ravno do dna Thompson-Podrug-Sporiš, koji se međusobno ne može suglasiti niti oko najboljeg albuma Dua Pegla, patentiranim je sistemom bodovanja iznjedrio jedinstvenu top-ljestvicu najboljih stranih izdanja godine.

Adele '21'

10. Adele „21“ (25 bodova)

Najveći problem današnjih pjevačica je što su ljupke, dizajnirane i bez ijedne iskrene emocije. Srećom da se tu i tamo pojavi netko poput Adele, kojoj razvikane svjetske dive ne zaslužuju brisati ni znoj s čela.

Bon Iver

9. Bon Iver „Bon Iver“ (26 bodova)

Hvaljeni prvijenac For Emma, Forever Ago, jedno od najboljih ostvarenja 2008. godine, predstavljao je potencijalno velik teret pri stvaranju novog albuma, no Justin Vernon ga je očito skinuo s pleća k’o od šale. Bilo je potrebno nekoliko preslušavanja, kako bi svi ti slojevi, instrumenti i orkestracije sjele u uho, a tada su se na površini počeli pojavljivati pravi mali dragulji.

Arctic Monkeys 'Suck It And See'

8. Arctic Monkeys „Suck It And See“ (27 bod)

Itekako smo ih popušili iako su usporili. Još uvijek ponosno tvrdimo kako je Suck It And See daleko od pušione.

My Morning Jacket 'Circuital'

7. My Morning Jacket „Circuital“ (28 bod)

Je li im još uvijek ne možemo oprostiti Okonokos – jedan od najboljih live rock albuma u povijesti? Valjda. Valjda Circuital zbog toga doživljavamo kao istinsko milozvučje.

Paul Simon 'So Beautiful Or So What'

6. Paul Simon „So Beautiful Or So What“ (29 bodova)

Star je k’o Biblija, ali je pun i mudrosti k’o Biblija. Pored toga počeo je zazivati Boga sve češće, što se čuje i na ovom albumu. No odlučio se za veliki zaokret, jer za promjene nikad nije kasno, i izbacio istinsku glazbenu krasoticu u glazbenu orbitu. Da draga djeco, to je onaj striček iz onog dua koji je voljela vaša baka, a kasnije se svidjeo i vašoj mami. Čekajte da malo ostarite, neće ni vas mimoići. Dalje>>

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Recenzija

Idi na Vrh
X