Neil Young će reizdati izgubljeni live album iz 1971. i koncertni film ‘Young Shakespeare’

Koncert iz ‘Harvest’ ere je jedna od najstarijih filmskih snimki nastupa Neila Younga.

Neil Young ‘Young Shakespeare’

Prije pedeset godina, Neil Young izveo je ogoljeni set u Stratfordu u Connecticutu, gdje je testirao rane verzije pjesama sa svog nenajavljenog albuma “Harvest”. Taj nastup postao je njegov najraniji poznat koncert uživo snimljena na filmu, a sada je obrađen u postprodukciji za puštanje u javnost. “Young Shakespeare”, prethodno neobjavljeni LP i koncertni film iz 1971. godine, Neil Young planira objaviti 26. ožujka.

Youngov nastup u kazalištu Shakespeare 22. siječnja 1971. izvorno je snimljen za predstavljanje na njemačkoj TV, ali do sada nikada nije bio javno dostupan. Kako bi očistio inače zrnastu sliku i zvuk, njegov je tim s ljubavlju obnovio stare analogne vrpce kako bi odražavale samoopisani “mirni nastup” koji je izveo. Nije iznenađujuće, Young je prilično ponosan na krajnji rezultat.

“Mladi Shakespeare vrlo je poseban događaj”, rekao je u priopćenju za medije. “To je mirnija izvedba, bez slavljeničke atmosfere Massey Halla, snimljena uživo na 16 mm. Svojim obožavateljima kažem da je ovo najbolje ikad… jedno od najzvučnijih akustičnih izvedbi koje imamo u Arhivi. ”

Popis pjesama s “Young Shakespeare” uključuje pjesme “Old Man”, “The Needle and the Damage Done”, “A Man Needs a Maid” i “Heart Of Gold” – sve četiri koja će izaći tek 1972. kada je “Harvest” stigao u prodavaonice ploča. Young je također svirao pregršt hitova s “After the Gold Rush” i voljenih melodija s njegovog repertoara, poput “Ohio”, “Cowgirl in the Sand” i “Sugar Mountain”.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK - 0.13 € 5.00 HRK - 0.66 € 10.00 HRK - 1.33 € 20.00 HRK - 2.65 € 50.00 HRK - 6.64 € 100.00 HRK - 13.32 € 200.00 HRK - 26.54 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X