Neil Young i Crazy Horse objavili izdanje ‘Toast’ s tri dosad neobjavljene pjesme

Neil Young je izbacio svoj iščekivani, gotovo mitski studijski album iz 2001., ‘Toast’, koji sadrži tri dosad neobjavljene pjesme. Snimljen prije 21 godinu u Toast Studios u San Franciscu, album okuplja Youngove legendarne glazbene suradnike Crazy Horse te je dostupan na CD-u i dvostrukom vinilu.

Neil Young & Crazy Horse “Toast”

Posljednja dva desetljeća o izdanju “Toast” potiho se pričalo u kolekcionarskim krugovima jer je Young s vremena na vrijeme izbacio pokoju informaciju o albumu, naročito iz razloga što sadrži i nekoliko novih pjesama.

“Glazba s albuma Toast govori o vezi” poručio je Young prije nekoliko mjeseci te nadodao: “U mnogim vezama dođe vrijeme u kojem sve krene loše, vrijeme puno prije prekida, kada jednoj od osoba, a možda i oboje, sine da je gotovo. Ovo je bilo to vrijeme.”

Prikladno, Toast je težak i tužan, prepun naelektrizirane napetosti. Primjerice na pjesmi “Gateway of Love”, Young sanja o manje bolnoj budućnosti tijekom hipnotizirajućih 10 minuta, što nas uvodi u turobnu “How Ya Doin’?”. Young album pak najbolje sažima u mračnom finalu pjesme “Boom Boom Boom” u trajanju od 13 minuta kroz upečatljiv stih: “All I got is a broken heart, and I don’t try to hide it when I play my guitar.”

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X