Neil Young o koncertima u Covid eri: To su događaji pogodni za super širenje zaraze

‘Live Nation, AEG, i ostali veliki promotori mogli bi to zaustaviti, samo kad bi na trenutak mogli zaboraviti na zarađivanje novaca’, napisao je Neil Young.

Neil Young (Foto: Wikipedia)

Nakon što je odgodio Farm Aid ranije ovog mjeseca zbog širenja koronavirusa u SAD-u, Neil Young elaborirao je svoju zabrinutost i optužio koncertne promotore da više cijene svoju zaradu nego sigurnost ljudi.

“Live Nation, AEG, i ostali veliki promotori mogli bi to zaustaviti, samo kad bi na trenutak mogli zaboraviti na zarađivanje novaca”, napisao je tako Neil Young u novom postu na blogu svoje službene stranice.

“Oni kontroliraju velik dio industrije zabave. Oni imaju moć zaustavljanja koncerata gdje se okupljaju tisuće ljudi. Novac je taj koji to održava. Novac koji motivira širenje. Veliki promotori odgovorni su za super širenje”, nedvosmislen je Young.

Koncerti su se ovog ljeta vratili u Sjedinjene američke države jer se stanovništvo cijele zemlje cijepi protiv virusa Covid-19. Jedan od prvih velikih festivala koji se vratio bio je prošlomjesečni Lollapalooza u Chicagu. Chicago je potom imao povećanje broja zaraženih. No nakon događaja, čikaški zdravstveni dužnosnici rekli su da “nema dokaza da je festival bio događaj super širenja”.

U Velikoj Britaniji su od 19. srpnja dopušteni koncerti bez ograničenja. Od tada su brojni festivali povezani s porastom slučajeva Covida -a.

Ranije ovog mjeseca gotovo 5.000 slučajeva koronavirusa bilo je povezano s ovogodišnjim Boardmasters festivalom. Prema zdravstvenim službenicima, 4700 ljudi koji su bili pozitivni na Covid-19 potvrdili su da su prisustvovali korniškom festivalu koji se održao od 11. do 15. kolovoza, a na kojem je bilo oko 50.000 ljudi.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X