Neil Young u otvorenom pismu Donalda Trumpa prozvao sramotom za svoju zemlju

Dana 22. siječnja 2020. Neil Young je postao građanin SAD-a. Ni mjesec dana kasnije iskušava svoju građansku slobodu govora.

Neil Young (Foto: Wikipedia)

U otvorenom pismu objavljenom na Youngovoj web stranici, legendarni roker rekao je da predsjednik Donald Trump napuhava vlastiti ego, umjesto da prizna vlastite neuspjehe dok je u Bijeloj kući. “Hvalisanje američkom ekonomijom ne prikriva činjenicu da su današnji brojevi ono što ste naslijedili prije gotovo četiri godine”, napisao je Young. Glazbenik se osvrnuo na nedavnu Trumpovu tvrdnju da se “ekonomski procvat” zemlje može pripisati njemu i njemu samom.

Kao strastveni zagovornik rješavanja klimatskih promjena, Young se zatim pozvao na POTUS zbog nedostatka hitnosti u vezi s tim pitanjem, rekavši: “Vaše neumjereno uništavanje naših zajedničkih prirodnih resursa, okoliša i naših odnosa s prijateljima širom svijeta je neoprostivo. Vaša politika, odluke i kratkoročno razmišljanje i dalje pogoršavaju klimatsku krizu.”

Uz to, Young je govorio o opetovanom Trumpovom ponovljenom neovlaštenom korištenju njegovog hita “Rockin’ In The Free World” za vrijeme političkih skupova, što predsjednik već godinama radi. “Svaki put kada se na vašim mitinzima svira pjesma “Rockin’ In The Free World” nadam se da čujete moj glas”, napisao je glazbenik. „Zapamtite da je to glas američkog građanina koji plaća porez i koji vas ne podržava. Moj glas.”

Trumpa je prozvao sramotom za svoju zemlju, da bi 74-godišnji umjetnik zaključio svoje pismo napomenom podrške Bernieju Sandersu: „Jedan od vaših protivnika ima odgovore koji mi se sviđaju. Cilj je izravno očuvanje budućnosti naše djece. Nije popularan u demokratskom establišmentu jer, za razliku od svih ostalih kandidata, ne razmišlja o industrijama koje ubrzavaju klimatsku katastrofu na Zemlji, onkraj svijeta kakav poznajemo. on se uistinu bori za SAD. ”

 

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X