Nek’ ti kušin bude DJ kabina – vodstvo GK Jabuke danonoćno dežura u klubu

Dan nakon što je bagerima srušena ljetna pozornica Jabuke čime je nastavljena devastacija kluba u kojem je 90-ih stasala hrvatska rock scena i koji je odgojio generacije muzičkih entuzijasta, gradonačelnik Zagreba Milan Bandić izjavljuje da Jabuka ne ide nigdje i da je Jabuku on izmislio. Slučaj je došao i do Hrvatskog sabora, a porazgovarali smo i s Marinom Vidukom Stivom koji već danima dežura u klubu na Jabukovcu.

Marin Viduka Stiv, na krovu tende priječi da devastacija kluba dođe do samog ulaza u Jabuku (Foto: GK Jabuka/Facebook)

“Mi ovdje smo već pomalo kao neki šatoraši”, gorko se našalio Marin Viduka Stiv, voditelj Jabuke i dodao: “Od nedjelje dežuramo u klubu 24 sata dnevno. Tu i spavamo.”

Stanje u klubu je alarmantno cijeli tjedan jer se ne zna što novo jutro donosi. U četvrtak nije bilo nasrtaja bagera na dvorište koje je pretvoreno u gradilište sve do tende koja se nalazi na dvorišnom ulazu u klub, a upravo je rušenje tende Viduka spriječio svojim tijelom jer se nije htio maknuti kad su radnici u pratnji zaštitara došli i do nje.

“Oni samo pričaju kako će dvorište vratiti u prvobitno stanje, ali nitko od njih to ne želi dati napismeno. Iako po onome što vidimo to se neće dogoditi jer taj protupožarni put koji su planirali već sad za metar viši i vidljivo je da nije ni planirano da se sve vrati kako je bilo prije radova”, objašnjava Viduka.

Bez obzira na sve nedaće, Jabuka planira proslaviti 50. rođendan nizom događanja koja će tek biti najavljena, a zahvatit će široku dobnu populaciju, od njenih najstarijih posjetitelja, među kojima su danas neki ugledna imena domaće književne i kulturne scene općenito, preko generacija koje su u Jabuci stasale tijekom 80-ih i 90-ih, i dakako do milenijalaca koji klub posjećuju u današnje vrijeme.

O čemu će konkretno biti riječ, Viduka je rekao da će uskoro biti sazvana tiskovna konferencija na kojoj će biti predstavljen program.

U međuvremenu je klub već najavio prvo događanje za 3. ožujka pod nazivom “Kulturom protiv nasilja nad klubom G(S)K Jabuka” u sklopu kojeg će glazbu puštati SMS Deutsch, tj. Emil Tedeschi, vlasnik Atlantic grupe.

Podsjetimo, u ponedjeljak je uz prisustvo zaštitarske tvrtke Bilić – Erić, Grad Zagreb srušio ljetnu pozornicu na terasi Jabuke i to u trenutku dok se oko Jabuke na sudu vode dva spora koja se odnose na deložiranje iz 2016. godine i na provalu u privatne prostorije.

Uprava kluba devastaciju je prijavila policiji i protiv odgovornih osoba namjeravaju podići kaznene prijave, a apel je upućen i Ministarstvu kulture od kojeg se traži da Jabuku zaštiti kao kulturnu baštinu.

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić na to je poručio kako ne dolazi u obzir da Jabuka nestane da bi se potom upleo u strukture kluba predlažući da se promijeni vodstvo.

“Jabuka treba ostati bez obzira tko je danas, a tko sutra vodi. Plus toga, Jabuku sam ja vratio mladima i ne dolazi u obzir da Jabuka nestane, ali može se mijenjati ljude koji izvršavaju manje ili više obaveze prema Gradu. Ako netko nije izvršio svoje obaveze, mora napustiti prostor, a Jabuka ide dalje”, izjavio je Bandić za Hinu.

U srijedu je Bandić sudjelovao u emisiji Radio Sljemena, “Zagrebi po Zagrebu“ gdje nije uspio izbjeći pitanja o upropaštavanju kluba kojem bageri uništavaju terasu nekoliko dana prije 50. obljetnice. Očito rastrojen od pitanja Bandić izjavljuje „Pa kako ću ja biti protiv Jabuke kada sam Jabuku ja izmislio?“, što je dakako izazvalo brojne reakcije u smislu da je Bandić sa svojih 12 godina kao osnovnoškolac ‘izmislio’ kultni zagrebački klub.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X