Neobjavljena Princeova pjesma pojaviti će se kao dio soundtracka novog filma Spikea Leeja

‘Prince je želio da ja imam ovu pjesmu’, izjavio je redatelj Spike Lee.

  • 7
    Shares
Prince (izvor: Universal Music)

Još neobjavljena Princeova pjesma pojaviti će se kao dio soundtracka u nadolazećem filmu Spikea Leeja, “BlacKkKlansman”. Kultni redatelj već sada prima lijepe akolade od kritičara koji su film pogledali prije ostalih smrtnika. Narativ filma prati Rona Stallwortha, afroameričkog detektiva koji se, tijekom 70-ih, inflitrira u Ku Klux Klan.

Sada je Lee objavio i informaciju da se u filmu pojavljuje i Princeova neobjavljena pjesma, “Mary Don’t You Weep” koja svira na samom kraju filma, kada se zacrni zaslon i kreće odjavna špica.

“Znao sam da trebam pjesmu za odjavnu špicu”, izjavio je Lee za Rolling Stone. “Postao sam vrlo blizak s Troyem Carterom, jednim od izvršnih direktora Spotifya i savjetnikom Princeove fundacije, kojeg sam, nedavno, pozvao na skrivenu projekciju filma. Nakon što je film završio, Troy mi je rekao “Spike, imam pjesmu za ovaj film!” I to je bila “Mary Don’t You Weep”, Princeova pjesma snimljena na kaseti negdje sredinom 80-ih.”

Dodao je: “Prince je želio da ja imam ovu pjesmu, ne zanima me što netko drugi ima reći o tome. Moj brat Prince želio je da ja imam ovu pjesmu. Za ovaj film. Nema drugog objašnjenja za mene. Kaseta je zakopana duboko u trezorima Paisley Parka (lokacija Princeove palače, op.a.) I najednom, dolazi k meni. Ne. To nije slučajno.”

Film “BlacKkKlansman” debitirao je na filmskom festivalu u Cannesu gdje je zaredao najviše pohvale, a osvojio je i tamošnji Grand Prix. Svjetska premijera filma zakazana je za 24. kolovoza. Pogledajte trailer u videu ispod.

  • 7
    Shares

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X