Netflix se nagodio sa Sotonskim hramom za 50 milijuna dolara

Konačno završena i ova copyright priča.

  • 4
    Shares
‘The Chilling Adventures of Sabrina’, isječak iz serije (izvor: Instagram)

Netflix i Warner Bros nagodili su se sa Sotonskim hramom nakon tužbe koju je Hram pokrenuo, a koja se ticala nove Netflixove serije “The Chilling Adventures of Sabrina”, intenzivnije, strašnije i napetije verzije “Sabrine, male vještice” koja je, podsjećamo, bila sitcom.

Hram je tužbu pokrenuo prošli mjesec tvrdeći da se u seriji koristi i prikazuje kip Baphometa manje -više identičan onome kojeg su izgradili upravo pripadnici Hrama. Navode kako sama statua sadrži nekoliko elemenata koji se navode kao autorski i podrazumijevaju “autentični izričaj” i stoga se mogu tumačiti po zakonima o kršenju autorskih prava.

Hram je jučer potvrdio da je postignuta nagdoba s Netflixom, izvjesni detalji nagodbe ostati će tajni i poznati samo strankama u procesu, no potvrđeno je da novčani dio nagodbe iznosi čak 50 milijuna dolara.

“Sotonski hram je sretan što može najaviti da je tužba o kršenju autorskih prava pokrenuta protiv Netflixa i Warner Brosa završena prijateljskom nagodbom. Unikatni elementi Baphometove statue priznati su i od strane suda te će biti navedeni i u odjavnoj špici serije. Ostali uvjeti nagodbe predmet su povjerljivog dogovora dviju strana”, zaključio je Lucien Greaves, suosnivač i glasnogovornik Sotonskog hrama.

  • 4
    Shares

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X