Netflix se nagodio sa Sotonskim hramom za 50 milijuna dolara

Konačno završena i ova copyright priča.

‘The Chilling Adventures of Sabrina’, isječak iz serije (izvor: Instagram)

Netflix i Warner Bros nagodili su se sa Sotonskim hramom nakon tužbe koju je Hram pokrenuo, a koja se ticala nove Netflixove serije “The Chilling Adventures of Sabrina”, intenzivnije, strašnije i napetije verzije “Sabrine, male vještice” koja je, podsjećamo, bila sitcom.

Hram je tužbu pokrenuo prošli mjesec tvrdeći da se u seriji koristi i prikazuje kip Baphometa manje -više identičan onome kojeg su izgradili upravo pripadnici Hrama. Navode kako sama statua sadrži nekoliko elemenata koji se navode kao autorski i podrazumijevaju “autentični izričaj” i stoga se mogu tumačiti po zakonima o kršenju autorskih prava.

Hram je jučer potvrdio da je postignuta nagdoba s Netflixom, izvjesni detalji nagodbe ostati će tajni i poznati samo strankama u procesu, no potvrđeno je da novčani dio nagodbe iznosi čak 50 milijuna dolara.

“Sotonski hram je sretan što može najaviti da je tužba o kršenju autorskih prava pokrenuta protiv Netflixa i Warner Brosa završena prijateljskom nagodbom. Unikatni elementi Baphometove statue priznati su i od strane suda te će biti navedeni i u odjavnoj špici serije. Ostali uvjeti nagodbe predmet su povjerljivog dogovora dviju strana”, zaključio je Lucien Greaves, suosnivač i glasnogovornik Sotonskog hrama.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X