Nick Cave govorio o novom albumu i Kanyeu Westu

‘Kanye je za mene, kontroverzno, najveći umjetnik naše generacije’, kaže Cave. Ali…

Nick Cave (foto: Boris Podobnik)

Nick Cave je potvrdio da planira početi pisati novi album krajem ove godine. Nakon ljeta punog festivalskih nastupa i izdavanja njegove nove knjige “Faith, Hope and Carnage”, Cave i njegov česti suradnik Warren Ellis sljedeći će se mjesec uputiti kući u Australiju na turneju koja završava 17. prosinca u Sydneyu.

Na Q&A-u u londonskom Southbank Centeru sinoć s je novinarom Seanom O’Haganom govorio o njihovoj novoj knjizi u sklopu Londonskog književnog festivala, a Cave je i potvrdio da će nakon završetka turneje početi pisati novi album.

“Ne skupljam ideje, ne zapisujem stvari, niti smišljam cool naslov ili što već. Ne radim te stvari. Samo dogovorim datum, sjednem i počnem pisati ploču.” Cave je dodao: “Prvo sjedenje dolazi iz potpunog nedostatka ideja, a svaki redak koji napišem kao da potvrđuje činjenicu da nisam baš dobar u onome što radim. To je vrlo spor proces jednostavnog skupljanja redaka i stavljanja jednog pored drugog… to je mikro-upravljanje riječima da bi se nešto pokrenulo i onda to samo raste. Početna stvar nije baš lijepa. Volio bih da nije tako.”

“Pročitao sam da je Neil Young napisao cijelu “Everybody Knows This Is Nowhere” u krevetu jednog dana kad je imao gripu. Je li to istina? A ja kažem: ‘Jebi se, čovječe!’ – ionako mi se nikad nije sviđala ta ploča.”

Cave je raspravljao i o nedavnim antisemitskim komentarima Kanyea Westa, nazivajući ih “duboko razočaravajućima” i “sramotnim”.

“Kanye je za mene, kontroverzno, najveći umjetnik naše generacije. Volim njegovu glazbu. ‘Yeezus’ i ti gospel albumi, nikad ništa takvo nisam prije čuo. Ali to da izvlači ove antisemitske trope, mislim da je to sramotno. Treba li se ova osoba spustiti s tako velikih visina do tako zamornih sranja koje smo toliko često slušali? To me duboko razočarava i neko vrijeme bi mi moglo biti teško slušati Kanyeove albume.”

Cave je dodao: “Naposljetku, više cijenim rezultate i znam da ću s vremenom moći prijeći preko toga i osjećati se slobodno ponovno moći slušati Kanyeovu glazbu. Da neće zauvijek biti zarobljen u najgorem aspektu svog karaktera, a glazba koju stvara je putovanje daleko od njegovih najgorih osobina, kao što je sva naša glazba.”

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X