Nick Cave i Warren Ellis po prvi put uživo sviraju svoju filmsku glazbu

Dvojac Bad Seedsa udružuje snage s melburnskom simfonijom.

  • 100
    Shares
Nick Cave & Warren Ellis

Premda trenutno pripremaju novi album Bad Seedsa, australski glazbenici Nick Cave i Warren Ellis održat će dva koncerta u melburnskom Hamer Hallu gdje će u pratnji tamošnjeg simfonijskog orkestra po prvi put izvoditi skladbe iz filmova za koje su pisali glazbu od 2005. do danas.

Koncerti će se održati 9. i 10. kolovoza, a na njima će se moći uživati u glazbenim brojevima iz filmova kao što su “The Proposition” (2005.), “The Assassination of Jesse James By The Coward Robert Ford” (2007.), “The Road” (2009.), “West of Memphis” (2012.), “Hell Or High Water” (2016.) i “Wind River” iz 2017. godine.

Dirigent Benjamin Northey izjavio je kako je riječ o jedinstvenoj prilici za obilježavanje rada i kreativnosti dvojice izvanrednih skladatelja koji su ostavili značajan i trajan trag u australskoj glazbi. Orkestar je, kaže, predan projektu i smatra ga jednim od uzbudljivijih i umjetnički značajnijih suradnji dosad.

Cave će ovoga ljeta nastaviti i svoju turneju razgovora s obožavateljima po Europi. Osim toga iz svijeta njegove filmske glazbe stiže i vijest kako će hvaljeni soundtrack “The Assassination of Jesse James By The Coward Robert Ford” 19. travnja napokon doživjeti i svoje vinilno izdanje.

  • 100
    Shares

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X