Nick Cave & The Bad Seeds najavili DVD i Blu-ray izdanje dokumentarca ‘One More Time with Feeling’

Film koji prikazuje stvaranje šesnaestog studijskog albuma ‘Skeleton Tree’ režirao je Andrew Dominik, a snimljen je u 3D, u boji i crno bijeloj verziji.

Nick Cave (Foto: Bleddyn Butcher / Wikipedia)
Nick Cave (Foto: Bleddyn Butcher / Wikipedia)

Dokumentarni film “One More Time with Feeling” kritičari su opisali kao “teški portret tuge s pjesmama”, a sam album “Skeleton Tree” mnogi su prozvali remek-djelom.

Ove je godine otkiveno kako je Nick Cave odlučio snimiti ovaj film o svom novom albumu “Skeleton Tree” kako bi izbjegao medijima odgovarati na pitanja o smrti svoga sina.

Redatelj Andrew Dominik na premijeri filma na Venecijanskom festivalu rekao je kako se ideja za film rodila nakon što je Cave shvatio da će morati promovirati novi album.

“Arthur je poginuo na polovici snimanja albuma, a sama ideja da će ga morati promovirati Caveu je bila mučna jer je shvatio da će morati raspravljati o kontekstu ploče s gomilom novinara. To ga je alarmiralo, a instinktivna ideja o snimanju filma zapravo je bila obrambeni mehanizam u želji za samoodržanjem. To je bio način da progovori o onome što se dogodilo, ali u kontoliranim uvjetima s nekim koga poznaje”, izjavio je Dominik.

Petnaestogodišnji Arthur stradao je nesretno u srpnju 2015. godine nakon pada s litice u Brightonu gdje Caveovi žive. Nakon istrage otkriveno je da je prije tragične smrti po prvi puta uzeo LSD.

Dokumentarni film “One More Time with Feeling” u europskim kinima igra od početka prosinca, a DVD i Blu-ray izdanje bit će objavljeno 3. ožujka 2017. godine.
Nick Cave & The Bad Seeds najavili su promotivnu turneju albuma za sljedeću godinu.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X