Nick Colgan i Vedran Meniga: A Weekend Block Party je ‘prvo dijete’ naše suradnje

A Weekend Block Party je novi trodnevni festival koji započinje ovog petka, 30. ožujka i traje do 1. travnja u The Garden Brewery na zagrebačkom Žitnjaku. Bit će to prilika da se kroz tri tematske večeri (Dance Friday, Dub Saturday i Hip-hop Sunday) predstavi kvalitetan line up sastavljen od stranih i domaćih aktera, u kombinaciji uz sjajnu hranu, craft pivo, radionice, uličnu umjetnost, te najavu sezone ljetnih festivala, u maniri prave kvartovske zabave u dvorištu pivovare.

Nick Colgan i Vedran Meniga (Foto: promo/Nino Šolić)

Među najzvučnija imena koja će nastupiti na prvom A Weekend Block Partyiju je glasoviti Jamajkanac Lee Scratch Perry, jedan od najvažnijih i najstarijih reggae producenata i izvođača pćenito. Britanski dub prvak Mad Professor nastupit će s njim iste večeri u subotu 31. travnja, dok će premijerni hrvatski nastup američkog Pharoahe Moncha definitivno biti kulminacija završne večeri u nedjelju 1. travnja.

A Weekend Block Party zanimljiv je i po još jednom segmentu, a riječ je o prvoj suradnji između Pozitivnog ritma i The Garden Brewery o čemu smo popričali i s čelnim ljudima; Vedranom Menigom ispred Pozitivnog ritma i Nickom Colganom iz poznate craft pivovare i kluba sa Žitnjaka.

„Ovo nije mala investicija, ali želja nam je bila da „Vikend“ donose stilsku raznolikost i da se pokrije, tj. ponudi publici bogat izbor žanrova“, objasnio je Nick Colgan nit vodilju.

„Znamo se i surađujemo duži niz godina, dijelimo određeni broj istih prijatelja, suradnika, izvođača koji nam sviraju na događanjima… Već dugo spominjemo takvu ideju, pa se „slobodan“ vikend početkom proljeća, kada počinju topliji dani i izlasci pod vedro nebo, pokazao kao prigodan termin da poguramo inicijative i konkretiziramo suradnju kroz jedan ovakav event, istovremeno ga koristeći za najavu nadolazeće špice ljetne i festivalske sezone“, izjavio je Vedran Meniga o ideji i inicijativi za A Weekend Block Party, dok je Nick Colgan dodao kako je ovo sada idealna prilika da se dugo poznanstvo pretvori i u zajednički rad.

A Weekend Block Party

„Siguran sam da ovo neće biti zadnja suradnja jer dijelimo prilično sličnu etiku, kao što i obadva tima rade zajednički. Mi spajamo sve pogodnosti kao što su tehnički timovi, zvuk i svjetlo, što sve čini lakšim i djelotvornijim“, tvrdi Colgan.

Meniga u šali navodi kako je A Weekend Block Party „njihovo prvo zajedničko dijete“ i iz toga proizlazi niz zajedničkih nastojanja da se poboljša kvaliteta događanja i ujedno se rezultatima rada kao argumentima boriti za adekvatniji položaj organizatora i promotera u našoj zemlji.

Nastojanje i jednog i drugog tima jest da A Weekend Block Party postane događaj koji bi se uvijek odvijao početkom proljeća, jer to je ujedno prilika da se promoviraju i predstave festivali u Tisnom i u Puli, tj. Štinjanu.

„Korak naprijed od izdanja do izdanja je u našem slučaju obavezan, te u tom kontekstu imamo razvojni plan, koji naravno uključuje i povećanje kapaciteta. Idemo korak po korak, uzimajući u obzir domaće okolnosti“, napominje Meniga, kao što i Colgan navodi kako je želja da cijela stvar raste organski kao što je i The Garden Brewery narastao do kapaciteta da se mora razmišljati o novom parkiralištu za goste.

O ovogodišnjem line up-u Vedran Meniga je kazao: „U suradnji sa Igorom Polakom i Mixer.hr-om organizirali smo Lee Scratch Perry-a & The Upsetterse u Zagrebu još 2011. godine, dok nam Mad Professor redovno dolazi na Seasplash i Outlook festivale. a Lani je PDV Records dogovorio distribuciju Mad Professorove izdavačke etikete Ariwa za Hrvatsku i regiju, na kojoj ponekad objavljuju zajedničke albume. Na poprilično sličan način ostvaren je dogovor i za prvi zagrebački nastup Pharaohe Moncha, posredstvom agilne domaće hip-hop scene, i njezinih aktivnih predstavnika.“

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Intervju

Idi na Vrh
X