Nick Waterhouse ‘Holly’ – izvjesno najbolji u prvom polugodištu 2014.

Nick Waterhouse nema ni trideset godina, izgleda kao Buddy Holly ili mladi Elvis Costello, zvuči kao Chris Isaak ili Roy Orbison u filmu Davida Lyncha i ima možda najbolji album prve polovice 2014. godine.

Nick Waterhouse ‘Holly’

Iako ga često guraju u soul revival pokret s, primjerice, Sharon Jones and the Dap-Kings i Charlesom Bradleyem, glazba Nicka Waterhousea više je vintage R’n’B sa snažno utisnutim autorskim pečatom koji je čini primamljivijim proizvodom od onoga što u posljednje vrijeme nude drugi mladi igrači s retro terena poput Allah-Las i Temples.

Kad se u priču uvuku i elementi drugih glazbenih žanrova, poput mariachi truba u naslovnoj pjesmi, rezultat postaje obaveznim soundtrackom nadolazećih toplih ljetnih večeri. Mladi kalifornijski kantautor već je uvodnim zvucima debitantskog albuma „Time’s All Gone“ najavio da je sila s kojom valja računati, a na drugom albumu „Holly“ to jasno potvrđuje i diže ulog koji će ostali teško pratiti.

Da čovjek ne zna bolje, lako bi pomislio da je riječ o iskopanom materijalu koji je Phil Spector producirao šezdesetih, ili pak nekom soulu s Chess Records kasnih pedesetih. Utjecaji se mogu nabrajati u nedogled, od Vana Morrisona do Arethe Franklin i Raya Charlesa, a svi se stapaju u pola sata neodoljive glazbe ništa slabije od klasika koji su je inspirirali.

Album se lagano počinje šuljati s „High Tiding“, da bi se rasplesao prvim singlom „This is a Game“ i kulminirao u sredini s tri fenomenalno plasirana udarca „Sleepin’ Pills“, „Holly“ i „Dead Room“, nakon kojih nijedan štovatelj glazbene prošlosti više ne može ostati ravnodušan prema ovoj ploči. Jedino što vam preostaje je nabaciti sunčane naočale na nos, osvježajući koktel u ruku i laganu čagu u nepoznato.

Ocjena: 10/10

(Innovative Leisure, 2014.)

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Recenzija

Idi na Vrh
X