Nikada skuplje prodan uvojak Lennonove kose

Uvojak kose Johna Lennona, kojega je njemački brijač ošišao prije punih 50 godina, prodan je na jučerašnjoj aukciji u Dallasu za čak 35.000 dolara.

John Lennon (Izvor: Wikipedia)
John Lennon (Izvor: Wikipedia)

Mjesec dana nakon izlaska albuma “Revolver” 1966. godine, njemački je brijač Klaus Baruck u Hamburgu ošišao Johna Lennona, koji je kosu morao skratiti zbog glavne uloge u crnoj komediji “How I won the war”. Lukavi je frizer, shvativši tko mu sjedi u stolcu, umjesto da kosu pomete i baci u smeće, sačuvao pramen koji je punih 50 godina kasnije ponuđen na prodaju aukcijskoj kući Heritage Auctions u Dallasu.

Ponosni novi vlasnik deset centimetara dobro očuvane Lennonove kose postao je tako britanski kolekcionar memorabilija Beatlesa, stanoviti Paul Fraser, plativši za uvojak čak tri puta više od očekivane cijene.

Zadovoljni Garry Shrum iz Heritage Auctions napomenuo je kako je u pitanju najduži uvojak Lennonove kose ikad ponuđen na aukciji, a cijena od 35.000 dolara, svjetski rekord za ovakvu vrstu akvizicije, dokaz je još uvijek žive fascinacije Johnom Lennonom i polustoljetne ljubavne afere svijeta s Beatlesima.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X