Nimbus – nakon kiše dolazi sunce

Zagrebački bend Nimbus, koji ovoga proljeća nije silazio s prvog mjesta “Cenera” na Stojedinici, ovih je dana izdao svoj prvi spot za aktualni singl “Ponekad”, u režiji Tomislava Brđanovića s Jadrankom Đokić u glavnoj ulozi.

Nimbus: Duško Ilijević, Juraj Liška, Maja Lovrić - Kosa, Mirko Golubić i Adam Luka Turjak

Jesi li kada imala priliku koketirati s filmom ili kazalištem. Bi li voljela raditi takvu nekomercijalnu glazbu?

Kosa: Koketiranje s filmom desilo se skroz spontano. Pjesma ”Sad kada znam” našla se u kratkom igranom filmu ”Hodnik ka izlazu”. No, nisam radila glazbu zbog filma. Redateljica je čula pjesmu na internet stranici demobends.com pa mi se javila i pitala me bi li joj ustupila tu pjesmu za film. Bila sam oduševljena tim upitom i kad sam kasnije gledala film osjećala sam se fenomenalno. Pjesma je toliko dobro sjela u film, da se činilo kao da je napisana po narudžbi. Što se tiče kazališta, jako često idem u njega i rado bih se okušala u stvaranju glazbe za neku predstavu. No kako sam ja prvenstveno pjevačica, voljela bih surađivati s drugim glazbenicima na takvom projektu. Ako me tko hoće, nek mi se javi (smijeh).

Apsolventica si povijesti i filozofije. Planiraš li se u budućnosti baviti svojom strukom, ili sanjariš o tome da jednoga dana živiš isključivo od glazbe?

Kosa: Glazba je moj život i ja na nju gledam kao na svoju struku. Njoj se nakon fakulteta mislim maksimalno posvetiti. Povijest i filozofija su mi zanimljivi predmeti. Naučila sam mnogo toga što mi koristi u životu. Dobila sam odgovore na mnoga pitanja koja su mi zvonila u glavi. Vrijeme na faksu nije bilo uzaludno, ali nisam se školovala da bih bila profesor, već zbog opće kulture i širenja vidika.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ibX4byf_ZfE[/youtube]

Upravo vam je izašao i prvi spot za novi singl ”Ponekad”, koji je žario i palio Cenerom. ima li danas u Hrvatskoj uopće smisla trošiti novac na spotove koji se ne prikazuju ni na jednom TV programu, osim u doba vještica? Je li Youtube dovoljno dobar medij za promociju?

Kosa: Mi smo imali tu sreću da smo imali premijeru spota na MTV-u. Na taj način čulo je za nas stvarno puno ljudi; iz cijele regije. Spot će nam se zavrtiti i na CMC-u. Youtube, vimeo, myspace, sve su to mjesta gdje se spot može pogledati i način kako doprijeti do ljudi. Spot se može snimiti I za neku prihvatljivu cifru. Nije nužno izdvojiti brdo para, mislim da je ideja puno bitnija.

Hoće li Nimbus u skorije vrijeme imati kakav koncert u Zagrebu? Zovu li vas na gigove, ili su koncerti kod nas postali rezervirani isključivo za već etablirane bendove?

Kosa: Za sad imamo ugovorenu svirku u Ksetu 18. listopada, a dogovaramo i Mali pogon u Tvornici. Želja nam je ići svirati izvan Zagreba. Prvo se moraš dokazati i doprijeti do većeg broja ljudi, da bi te netko sam pozvao na svirku. Ali ja sam optimistična, vjerujem u Nimbus.

Zadnje od Intervju

Idi na Vrh
X