Nimbus – nakon kiše dolazi sunce

Zagrebački bend Nimbus, koji ovoga proljeća nije silazio s prvog mjesta “Cenera” na Stojedinici, ovih je dana izdao svoj prvi spot za aktualni singl “Ponekad”, u režiji Tomislava Brđanovića s Jadrankom Đokić u glavnoj ulozi.

Nimbus: Duško Ilijević, Juraj Liška, Maja Lovrić - Kosa, Mirko Golubić i Adam Luka Turjak

Jesi li kada imala priliku koketirati s filmom ili kazalištem. Bi li voljela raditi takvu nekomercijalnu glazbu?

Kosa: Koketiranje s filmom desilo se skroz spontano. Pjesma ”Sad kada znam” našla se u kratkom igranom filmu ”Hodnik ka izlazu”. No, nisam radila glazbu zbog filma. Redateljica je čula pjesmu na internet stranici demobends.com pa mi se javila i pitala me bi li joj ustupila tu pjesmu za film. Bila sam oduševljena tim upitom i kad sam kasnije gledala film osjećala sam se fenomenalno. Pjesma je toliko dobro sjela u film, da se činilo kao da je napisana po narudžbi. Što se tiče kazališta, jako često idem u njega i rado bih se okušala u stvaranju glazbe za neku predstavu. No kako sam ja prvenstveno pjevačica, voljela bih surađivati s drugim glazbenicima na takvom projektu. Ako me tko hoće, nek mi se javi (smijeh).

Apsolventica si povijesti i filozofije. Planiraš li se u budućnosti baviti svojom strukom, ili sanjariš o tome da jednoga dana živiš isključivo od glazbe?

Kosa: Glazba je moj život i ja na nju gledam kao na svoju struku. Njoj se nakon fakulteta mislim maksimalno posvetiti. Povijest i filozofija su mi zanimljivi predmeti. Naučila sam mnogo toga što mi koristi u životu. Dobila sam odgovore na mnoga pitanja koja su mi zvonila u glavi. Vrijeme na faksu nije bilo uzaludno, ali nisam se školovala da bih bila profesor, već zbog opće kulture i širenja vidika.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ibX4byf_ZfE[/youtube]

Upravo vam je izašao i prvi spot za novi singl ”Ponekad”, koji je žario i palio Cenerom. ima li danas u Hrvatskoj uopće smisla trošiti novac na spotove koji se ne prikazuju ni na jednom TV programu, osim u doba vještica? Je li Youtube dovoljno dobar medij za promociju?

Kosa: Mi smo imali tu sreću da smo imali premijeru spota na MTV-u. Na taj način čulo je za nas stvarno puno ljudi; iz cijele regije. Spot će nam se zavrtiti i na CMC-u. Youtube, vimeo, myspace, sve su to mjesta gdje se spot može pogledati i način kako doprijeti do ljudi. Spot se može snimiti I za neku prihvatljivu cifru. Nije nužno izdvojiti brdo para, mislim da je ideja puno bitnija.

Hoće li Nimbus u skorije vrijeme imati kakav koncert u Zagrebu? Zovu li vas na gigove, ili su koncerti kod nas postali rezervirani isključivo za već etablirane bendove?

Kosa: Za sad imamo ugovorenu svirku u Ksetu 18. listopada, a dogovaramo i Mali pogon u Tvornici. Želja nam je ići svirati izvan Zagreba. Prvo se moraš dokazati i doprijeti do većeg broja ljudi, da bi te netko sam pozvao na svirku. Ali ja sam optimistična, vjerujem u Nimbus.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK - 0.13 € 5.00 HRK - 0.66 € 10.00 HRK - 1.33 € 20.00 HRK - 2.65 € 50.00 HRK - 6.64 € 100.00 HRK - 13.32 € 200.00 HRK - 26.54 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Intervju

Idi na Vrh
X