Ništa od reuniona originalnih Sabbatha

Ovogodišnja reunion turneja Black Sabbatha će se dogoditi, ali bez Billa Warda, bubnjara iz originalne postave grupe.

Geezer Butler, Bill Ward, Ozzy Osbourne i Tony Iommi: Black Sabbath - najava reuniona 11. studenog 2011. (Foto: Black-sabbath.com)

Bill Ward, bubnjar iz originalne postave Black Sabbatha na svojoj internetskoj stranici je objavio post kako na reunion originalne postave gleda sa zadrškom, jer mu je u cijeloj priči dana „hladna podrška“, a to nije prvi put od strane ostalih članova grupe.

Podsjećamo da je Black Sabbath najavio novi album i turneju za 2012. godinu u Los Angelesu u studenom prošle godine. Gitaristu Tonyju Iommiju je u međuvremenu dijagnosticiran rak, a prošli mjesec je puštena službena obavijest kako grupa snima u Birminghamu i da je prvi datum reunion turneje 18. svibnja tj. koncert u Moskvi.

Pročitaje što o svemu kaže Bill Ward:

Dragi obožavatelji Sabbatha, kolege glazbenici i svi uključeni u reunion,

U ovome trenutku ne bih želio ništa više od nastavka rada na Black Sabbath albumu i turneji. No ne mogu nastaviti sve dok se ne sastavi „signifikantan“ ugovor u kojem će se reflektirati neko dostojanstvo i poštovanje prema meni kao izvornom članu benda. Prošle godine, radio sam vrijedno i u dobroj vjeri s Tonyjem, Ozzyjem i Geezerom i još jednom u dobroj vjeri 11. studenog 2011. u Los Angelesu sudjelovao u tiskovnoj konferenciji. Prije nekoliko dana, nakon gotovo godinu dana rada na dogovoru, dostavljen mi je drugi „nepotpisiv“ ugovor.

Želim reći kako sam spreman i željan napustiti SAD i doći u Englesku i svakako želim svirati na albumu i ići na turneju s Black Sabbathom, budući da je vijest o Tonyjevoj bolesti razlog za razumijevanje da bend preseli produkciju u Veliku Britaniju. Dok sam se pripremao za selidbu i dok sam pokušavao saznati što se tamo događa dobio sam „hladnu podršku“ (mogu dodati, ne po prvi put). Ne želim pretjerivati, no moje mišljenje o svemu se neće promijeniti dok ne dobijem novi ugovor. U sadašnjoj situaciji, mogao bih saznati određene detalje, ali tek pošto potpišem „nepotpisiv ugovor“, što naravno ne želim.

U lošoj sam poziciji i osjećam se izolirano, jer koliko god želio sudjelovati, toliko sam prisiljen potpisati nešto u što ne vjerujem. Ne želim izgubiti svoja prava, dostojanstvo i ugled rock glazbenika. Zalagali smo se za nešto u vrijeme kada smo počinjali. Svirali smo od srca, pošteno i iskreno. Djelujem i sada iskreno u duhu tog integriteta, daleko od „korporativne gramzivosti“.

Ako budem zamijenjen, moram vam reći dragi obožavatelji Black Sabbatha, da neće biti moja krivnja što se grupa nije okupila u originalnoj postavi kao što je bilo najavljeno. Bez ikakvog osjećaja krivnje uvjeravam vas da je moja odanost Sabbathu netaknuta.

Nisam vođen pohlepom i ne tražim „veliki dio kolača“ kad govorimo o novcu kao što nisam spreman na ucjene s bilo čije strane. Htio bih nešto što prepoznaje i odražava moj doprinos bendu, uključujući tu i reunione, s kojima smo počeli prije četrnaest godina.

Nakon posljednje turneje sam obećao sebi da više nikada neću pristati na nerazumni ugovor. Želim ugovor koji pokazuje neke poštovanje prema meni i mojoj obitelji, ugovor koji će me poštivati kao nekoga tko je od početka u Black Sabbathu.

Bill Ward

Na odgovor se nije dugo čekalo, a on glasi:

Žao nam je što je Bill preko Facebooka odlučio javno progovoriti o budućim planovima benda. Mi nemamo drugog izbora osim nastaviti sa snimanjem albuma bez njega, iako su mu vrata uvijek otvorena. Još uvijek smo s u Velikoj Britaniji s Tonyjem. Pišemo, sviramo i snimamo pjesme za novi album. Vidimo se na Downloadu!

Tony, Ozzy i Geezer

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK - 0.13 € 5.00 HRK - 0.66 € 10.00 HRK - 1.33 € 20.00 HRK - 2.65 € 50.00 HRK - 6.64 € 100.00 HRK - 13.32 € 200.00 HRK - 26.54 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X