Ništa od reuniona originalnih Sabbatha

Ovogodišnja reunion turneja Black Sabbatha će se dogoditi, ali bez Billa Warda, bubnjara iz originalne postave grupe.

Geezer Butler, Bill Ward, Ozzy Osbourne i Tony Iommi: Black Sabbath - najava reuniona 11. studenog 2011. (Foto: Black-sabbath.com)

Bill Ward, bubnjar iz originalne postave Black Sabbatha na svojoj internetskoj stranici je objavio post kako na reunion originalne postave gleda sa zadrškom, jer mu je u cijeloj priči dana „hladna podrška“, a to nije prvi put od strane ostalih članova grupe.

Podsjećamo da je Black Sabbath najavio novi album i turneju za 2012. godinu u Los Angelesu u studenom prošle godine. Gitaristu Tonyju Iommiju je u međuvremenu dijagnosticiran rak, a prošli mjesec je puštena službena obavijest kako grupa snima u Birminghamu i da je prvi datum reunion turneje 18. svibnja tj. koncert u Moskvi.

Pročitaje što o svemu kaže Bill Ward:

Dragi obožavatelji Sabbatha, kolege glazbenici i svi uključeni u reunion,

U ovome trenutku ne bih želio ništa više od nastavka rada na Black Sabbath albumu i turneji. No ne mogu nastaviti sve dok se ne sastavi „signifikantan“ ugovor u kojem će se reflektirati neko dostojanstvo i poštovanje prema meni kao izvornom članu benda. Prošle godine, radio sam vrijedno i u dobroj vjeri s Tonyjem, Ozzyjem i Geezerom i još jednom u dobroj vjeri 11. studenog 2011. u Los Angelesu sudjelovao u tiskovnoj konferenciji. Prije nekoliko dana, nakon gotovo godinu dana rada na dogovoru, dostavljen mi je drugi „nepotpisiv“ ugovor.

Želim reći kako sam spreman i željan napustiti SAD i doći u Englesku i svakako želim svirati na albumu i ići na turneju s Black Sabbathom, budući da je vijest o Tonyjevoj bolesti razlog za razumijevanje da bend preseli produkciju u Veliku Britaniju. Dok sam se pripremao za selidbu i dok sam pokušavao saznati što se tamo događa dobio sam „hladnu podršku“ (mogu dodati, ne po prvi put). Ne želim pretjerivati, no moje mišljenje o svemu se neće promijeniti dok ne dobijem novi ugovor. U sadašnjoj situaciji, mogao bih saznati određene detalje, ali tek pošto potpišem „nepotpisiv ugovor“, što naravno ne želim.

U lošoj sam poziciji i osjećam se izolirano, jer koliko god želio sudjelovati, toliko sam prisiljen potpisati nešto u što ne vjerujem. Ne želim izgubiti svoja prava, dostojanstvo i ugled rock glazbenika. Zalagali smo se za nešto u vrijeme kada smo počinjali. Svirali smo od srca, pošteno i iskreno. Djelujem i sada iskreno u duhu tog integriteta, daleko od „korporativne gramzivosti“.

Ako budem zamijenjen, moram vam reći dragi obožavatelji Black Sabbatha, da neće biti moja krivnja što se grupa nije okupila u originalnoj postavi kao što je bilo najavljeno. Bez ikakvog osjećaja krivnje uvjeravam vas da je moja odanost Sabbathu netaknuta.

Nisam vođen pohlepom i ne tražim „veliki dio kolača“ kad govorimo o novcu kao što nisam spreman na ucjene s bilo čije strane. Htio bih nešto što prepoznaje i odražava moj doprinos bendu, uključujući tu i reunione, s kojima smo počeli prije četrnaest godina.

Nakon posljednje turneje sam obećao sebi da više nikada neću pristati na nerazumni ugovor. Želim ugovor koji pokazuje neke poštovanje prema meni i mojoj obitelji, ugovor koji će me poštivati kao nekoga tko je od početka u Black Sabbathu.

Bill Ward

Na odgovor se nije dugo čekalo, a on glasi:

Žao nam je što je Bill preko Facebooka odlučio javno progovoriti o budućim planovima benda. Mi nemamo drugog izbora osim nastaviti sa snimanjem albuma bez njega, iako su mu vrata uvijek otvorena. Još uvijek smo s u Velikoj Britaniji s Tonyjem. Pišemo, sviramo i snimamo pjesme za novi album. Vidimo se na Downloadu!

Tony, Ozzy i Geezer

Zadnje od Vijesti

Gasi se Google Play

Digitalna distribucijska platforma će se početi gasiti u rujnu za neke, a

Umro je Rajko Dujmić

Glazbenik je podlegao teškim ozljedama koje je zadobio u prometnoj nesreći u
Idi na Vrh
X