Njemački OHHO Records promovira finaliste 20. HGF-a

U zadnjem tjednu prijava na natječaj za dvadeseto, jubilarno, izdanje najdugovječnijeg hrvatskog demo festivala – HGF Demo Festivala, stižu vijesti o novim nagradama, i to ovoga puta za sve finaliste.

20. HGF
20. HGF

Njemački OHHO Records, kojega vodi Saša Novak Radulović, nekadašnji član Psihomodo Popa, objavit će EP sa po jednom pjesmom svakoga od odabranih finalista. Digitalno je izdanje namijenjeno promociji naših bendova u Njemačkoj i ostatku Europe. Popularni Sale uključit će se i u izbor izvođača koji će se natjecati u regionalnim polufinalima, a sa svojim će bendom Sale & Friends, nakon velikog povratničkog koncerta u zagrebačkom klubu Hard Place 31. ožujka, nastupiti 14.05. na posljednjem regionalnom polufinalu u zabočkom Regeneratoru.

Kao što je već ranije najavljeno, odabrani izvođači natjecat će se na 5 regionalnih polufinala u Rijeci, Splitu, Slavonskom Brodu, Zagrebu i Zaboku, a najbolji će zasvirati na finalu u Zagrebu. Pobjednički će bend svoju nagradu preuzeti na velikom revijalnom koncertu u Zaboku.

Raspored polufinala:

09.04. Klub Palach – Rijeka
gosti: Syleth & Zadruga

22.04. Judino drvo – Split
gosti: Hard Time & Đubrivo

06.05. Centar mladih – Slavonski Brod
gosti: Hard Time & Gretta

11.05. Močvara – Zagreb
gosti: Mr.Albino & Stampedo

14.05. Regenerator – Zabok
gosti: La Gef & Sale&Friends

Završna događanja 20.HGF Demo Festivala započinju u četvrtak 26.05. u zagrebačkom Hard Placeu mini ‘festivalom’ “Rezonator”, u suradnji sa portalom Mixer.hr, koji će ugostiti pobjednike partnerskih demo festivala. Nastavak slijedi u petak 27.05. u Pivani gdje će se finalisti predstaviti žiriju, ali i predstavnicima medija, diskografa i partnerskih festivala, a subota 28.05. rezervirana je za veliki završni koncert u zabočkom Regeneratoru, gdje će uz dodjelu nagrada pobjednicima, HGF Demo festival obilježiti svojih 20 godina, a legendarna Zadruga, velikim koncertom, obilježiti 25 godina na sceni.

20 -toj sezoni HGF-a priključuje se i HDS ZAMP novim ciklusom svojih glazbenih radionica pod nazivom “INTRO” namijenjenih mladim glazbenicima i autorima koji tek započinju svoj glazbeni put i upoznaju se sa glazbenom industrijom.

Glavna nagrada je i ove godine voucher generalnog pokrovitelja, Ožujskog piva, za kupnju glazbene opreme u vrijednosti od 20.000 kuna kod Euromusic Agency, a pobjednike očekuju i svirke na festivalima u Hrvatskoj, regiji i Europi.

Obrazac za prijave i propozicije natječaja potražite na linkovim ovdje i ovdje.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X