NLV objavili dugoočekivani debitantski album

Nakon singla ‘Bitter’ koji su objavili nedavno, odlični NLV iz Pule objavili su svoj prvi album jednostavnog imena ‘NLV’. Album prvijenac ovog izvrsnog benda dugoočekivano je izdanje koje stiže nakon nekoliko singlova, EP-a i mnogobrojnih koncerata po Hrvatskoj i regiji.

  •  
  •  
NLV - naslovnica albuma
NLV – naslovnica albuma

“Imali smo priliku raditi sa zaista prekrasnim ljudima na ovom albumu zadnje dvije godine. Roni i Silvio su dali dio sebe u ovih deset pjesama pa su zbog toga uspjele dobiti jednu dodatnu dimenziju koja je definirala zvuk cijelog albuma. Pogotovo moramo naglasiti kolika je čast bila surađivati sa Alenom Bernobićem na Brass sekciji i Goranom Farkašem koji je snimio Flautu i Mih; tako kvalitetni glazbenici te u konačnici i rasplaču od sreće kada ti ponude dio sebe, svoj talent i kreativnost kako bi obogatili tu cjelinu na kojoj smo radili toliko vremena zajedno s Marijanom Jelenićem kao producentom. Sve je to skupa bilo nevjerojatno iskustvo s kojim smo dodatno sazrijeli kao ljudi i kao glazbenici. Ovih deset pjesama je uspjelo ostaviti dubok trag u nama, nadamo se da će ih naši slušatelji doživjeti s jednakim intenzitetom”, kažu iz benda.

NLV, publika i struka prati već nekoliko godina, a cijela priča krenula je 2013. godine. Iako su krenuli kao tročlani bend, trenutačno djeluju u postavi: Nikol Ćaćić, Luka Šipetić, Vedran Grubić, Roni Nikolić i Silvio Bočić.

Nikol, Luka i Vedran su početkom 2014. godine počeli raditi na prvom EP-u, koji je u suradnji s producentom Marijanom Jelenićem objavljen u travnju iste godine. Nekoliko singlova i koncerata kasnije, svjetlo dana je ugledao i njihov prvi album, koji će koncertnu promociju imati krajem siječnja iduće godine. Za vizualni identitet albuma zaslužni su Oleg Šuran i Jelena Perišić.

“Pjesme su nastajale istko kao i do sada. Netko od nas napiše pjesmu i onda ju svi zajdeno razrađujemo dok ne budemo zadovoljni. Zanimljivo je bilo to što smo svaku od ovih pjemsama mijenjali iz akustičnog u bendovski aranžman, tako da smo si dali poprilično puno posla. Isplatilo se u svakom slučaju, jer smo dobili to što smo htjeli i to što smo si zamislili. Sada uglavnom želimo raditi nove pjseme, jer i njih se nakupilo, a uz to uživati u nadolazećim koncertima!”, zaključili su NLV.

Album „NLV“ na Bandcampu je dostupan za besplatan download do 30. studenog.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK 5.00 HRK 10.00 HRK 20.00 HRK 50.00 HRK 100.00 HRK 200.00 HRK


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

  •  
  •  
Tags:

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X