Norah Jones, Lucinda Williams, Margo Price i mnogi drugi na novoj interpretaciji remek djela Bobbie Gentry

Riječ je o albumu ‘The Delta Sweet’ objavljenom 1968. godine, drugom studijskom izdanju legendarne Bobbie Gentry, čijim će se reizdanjem obilježiti 50. obljetnica albuma.

Bobbie Gentry u interpretaciji Mercury Reva (izvor: PIAS Recordings)

Pomalo zaboravljeno remek-djelo Bobbie Gentry iz 1968. godine nanovo će oživjeti u izdanju Belle Uniona, a čitavi projekt produkcijski i svirački potpisuju američki indie rockeri Mercury Rev. Izvorno objavljen pod etiketom Capitol Recordsa riječ je o evergrinu kojom je Gentrie, te 1968. godine, u vrijeme “Ljeta ljubavi”, otpjevala niz vinjeta u posveti svom djetinjstvu na dubokom jugu, podno delte Mississippija.

Naslovnica reizdanja ‘The Delta Sweet’ (izvor: PIAS Recordings)

Žanrovski raznolik, od bluesa, countrya, popa i blue-eyed soula, album će početkom sljedeće godine “pretrpjeti” novu interpretaciju u kojoj će pjesme Bobby Gentry otpjevati čitava paleta vrhunskih umjetnica. Na projektu sudjeluju Norah Jones, Hope Sandoval, Beth Orton, Margo Price, Rachel Goswell, Vashti Bunyan, Marissa Nadler, Susanne Sundfør, Phoebe Bridgers, Kaela Sinclair, Carice Van Houten, Laetitia Sadier i Lucinda Williams.

Album će vani 8. veljače 2019, a u međuvremenu je izbačena nova interpretacija pjesme “Sermon” s navedenog albuma kojom, u čast Bobbie Gentry, ovom prilikom izvodi Margo Price.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK 5.00 HRK 10.00 HRK 20.00 HRK 50.00 HRK 100.00 HRK 200.00 HRK


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X