Nova hrvatska scena u fokusu na bečkom Waves Vienna festivalu

Četvrti po redu bečki glazbeni festival ‘Waves Vienna’ ove će se godine održati od 1. do 5. listopada, a a u njezinom se fokusu pored Nizozemske nalazi upravo Hrvatska.

Waves Vienna 2014

Četverodnevni festival će okupiti preko 100 glazbenika elektronske, alternativne, rock i klupske glazbe, a moto ovogodišnjeg festivala je “East meets West”.

Prvi dan konferencije na rasporedu su panel rasprave o stanju na hrvatskoj glazbenoj sceni u kojima će sudjelovati Mate Škugor, organizator festivala SuperUho i Žedno Uho, Alen Matošović Topssy s Radija 808, Krešimir Blažević, suosnivač portala Muzika.hrv, Mario Grdošić i Sanjin Đukić iz LAA agencije te mnogi drugi. Moderator svih hrvatskih panela bit će Edo Plovanić, suosnivač portala Muzika.hr.

Lovely Quinces (Foto: Ferina)

Waves Vienna ujedno je glazbeni festival koji okuplja trenutno najjača imena europske glazbenike, a Hrvatsku će ove godine u programu predstavljati čak sedam autora tj. sastava.

U Beču će tako 2. listopada nastupiti Jonathan, riječka petorka koja je u posljednjih godinu dana postala jako zapažena na domaćoj sceni, naš najpoznatiji ženski indie trio Punčke te MLAT. Seriju gostovanja nastavljaju i kantautorice Irena Žilić (4. listopada u Beču) i Lovely Quinces (3. listopada u Bratislavi). Punk noise pop bend Vlasta Popić nastupa u Beču 2. listopada, te u Bratislavi dan nakon toga, kada će nastupiti i naš producent Davor O.

Cijena ulaznice za cijeli festival iznosi 65 eura, dok je cijena dnevnih ulaznica 29 eura.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X