Nova hrvatska scena u fokusu na bečkom Waves Vienna festivalu

Četvrti po redu bečki glazbeni festival ‘Waves Vienna’ ove će se godine održati od 1. do 5. listopada, a a u njezinom se fokusu pored Nizozemske nalazi upravo Hrvatska.

Waves Vienna 2014

Četverodnevni festival će okupiti preko 100 glazbenika elektronske, alternativne, rock i klupske glazbe, a moto ovogodišnjeg festivala je “East meets West”.

Prvi dan konferencije na rasporedu su panel rasprave o stanju na hrvatskoj glazbenoj sceni u kojima će sudjelovati Mate Škugor, organizator festivala SuperUho i Žedno Uho, Alen Matošović Topssy s Radija 808, Krešimir Blažević, suosnivač portala Muzika.hrv, Mario Grdošić i Sanjin Đukić iz LAA agencije te mnogi drugi. Moderator svih hrvatskih panela bit će Edo Plovanić, suosnivač portala Muzika.hr.

Lovely Quinces (Foto: Ferina)

Waves Vienna ujedno je glazbeni festival koji okuplja trenutno najjača imena europske glazbenike, a Hrvatsku će ove godine u programu predstavljati čak sedam autora tj. sastava.

U Beču će tako 2. listopada nastupiti Jonathan, riječka petorka koja je u posljednjih godinu dana postala jako zapažena na domaćoj sceni, naš najpoznatiji ženski indie trio Punčke te MLAT. Seriju gostovanja nastavljaju i kantautorice Irena Žilić (4. listopada u Beču) i Lovely Quinces (3. listopada u Bratislavi). Punk noise pop bend Vlasta Popić nastupa u Beču 2. listopada, te u Bratislavi dan nakon toga, kada će nastupiti i naš producent Davor O.

Cijena ulaznice za cijeli festival iznosi 65 eura, dok je cijena dnevnih ulaznica 29 eura.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X