Nova odluka stožera za mjere u zatvorenim klupskim prostorima od 15. listopada

Kad i u kojim prilikama su obavezne maske za lice u vrijeme kad će se scenska događanja odvijati sve više u zatvorenim prostorima.

(Foto: Marko Lopar)

Maske za lice ili medicinske maske obvezni su koristiti na ispravan način, tako da cijelo vrijeme dok se nosi maska prekriva usta i nos, a Nacionalni stožer civilne zaštite uveo je nužnu epidemiološku mjeru obveznog korištenja maski za lice ili medicinskih maski u svrhu zaštite građana RH od covida-19.

Donosimo mjere koje se tiču ugostiteljstva i organizacije priredbi i koncertnih aktivnosti.

Maske moraju nositi zaposlenici u ugostiteljskoj djelatnosti koji dolaze u kontakt s gostima ili sudjeluju u posluživanju i pripremi jela, pića i napitaka, kao i gosti u ugostiteljskim objektima u zatvorenim prostorima, osim dok sjede na svojim mjestima i konzumiraju hranu, piće ili napitke. Moraju ih nositi posjetitelji svih društvenih i javnih okupljanja u zatvorenom prostoru.

Obvezuju se poslodavci i organizatori društvenih i javnih događanja te drugih okupljanja da provode kontrolu korištenja maski za lice ili medicinskih maski.

Maske za lice ili medicinske maske ne moraju se koristiti u slučajevima preporučenih izuzeća koja na svojim mrežnim stranicama objavljuje Hrvatski zavod za javno zdravstvo, te u svim okolnostima kada je osigurano da se na javnom događanju ili okupljanju, odnosno u određenom prostoru nalaze samo osobe koje posjeduju EU digitalnu COVID potvrdu.

Odluka stupa na snagu 30. rujna, a primjenjuje se do 15. listopada 2021. godine.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X