Novi album Oridano Gypsy Jazz Banda hommage je velikom Djangu Reinhardtu

Najnoviji album Oridano Gypsy Jazz Banda ‘Hot Club of Croatia’ posvećen je slavnom Djangu Reinhardtu, a na njemu se mogu naći poznate Reinhardtove kompozicije, među kojima su i ‘Nuages’, ‘Impromptu’ ili ‘Blue Drag’. Album je od 25. srpnja dostupan u digitalnom izdanju na on-line servisima (iTunes, Spotify, Klicktrack) i YouTube kanalu.

Oridano Gypsy Jazz Band 'Hot Club Of Croatia'
Oridano Gypsy Jazz Band ‘Hot Club Of Croatia’

Evocirajući ime čuvenog Djangovog sastava, Hot Club of Croatia donosi neke od najizvođenijih kompozicija gypsy jazza. Snimljen u postavi koja obuhvaća razne faze stvaralaštva Djanga Reinhardta (solo gitara, klarinet, violina, ritam gitara i kontrabas), album predstavlja viziju spajanja ranog i modernog gypsy jazza te približava slušateljima repertoarni kanon ovog žanra.

Oridano Gypsy Jazz Band djeluje od 2010. godine, a iza njih su već dva albuma – autorski “Oridano” (2013.) i album jazz standarda “Swing” (2014.) s kojega je jedna skladba uvrštena na prestižnu kompilaciju koja donosi pregled najboljeg iz gypsy jazza – Django Festival 8. Nakon ugovora s uglednom izdavačkom kućom poznatom po hvaljenim jazz izdanjima, norveškim Hot Club Recordsom pod vodstvom Jona Larsena (Hot Club de Norvege), Oridano Gypsy Jazz Band najnoviji album izdaju za vlastiti label Hitchtone Music & Promotion. Do sada bilježe brojne nastupe u jazz klubovima i na festivalima u Hrvatskoj i inozemstvu.

U tijeku je ljetna koncertna turneja Oridano Gypsy Jazz Banda, a nakon Zagreba, Lovrana, Grožnjana, Zadra i Pazina slijedi i koncert u Cavtatu 31. kolovoza.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X