Novi crni trend u Velikoj Britaniji: Mladi bendovi i izvođači na udaru pljačkaša opreme

NME u svom istraživačkom članku navodi kako su mladi izvođači lak plijen lopovima koji često vrebaju trenutak kad je kombi pun opreme.

(Foto: Wikipedia)

Posljednja u nizu opljačkanih bila je Orla Gartland koja je dan nakon dotadašnjeg najvećeg nastupa u londonskom Electric Ballroomu dobila obavijest od svog menadžera da joj je nestala kompletna oprema nakon nastupa.

Otkako se živa glazba vratila u Veliku Britaniju u srpnju nakon godinu dana lockdowna zbog koronavirusa, pojavio se alarmantan broj izvješća o umjetnicima i bendovima kojima je ukradena oprema dok su bili na putu. Osobito novim i mladim izvođačima, od kojih mnogi nemaju nikakav oblik financijske potpore. Posljedice ovih pljački su dakako razorne za pogođene mlade karijere, jer im je financijski gotovo nemoguće nadomjestiti ono u što su ulagali i godinama prikupljali.

NME u svom istraživačkom članku navodi kako su mladi izvođači lak plijen lopovima koji često vrebaju trenutak kad je kombi pun opreme. Te situacije se događaju obično kad bendovi prespavaju u nekom od jeftinih hotela ili motela koji nemaju parkiralište s nadzorom, pa se tu povlači i problem općenito loših uvjeta kad su honorari u pitanju za mlade umjetnike u usponu. Oni time lopovima predstavljaju lak plijen, a obzirom da se paterni ponavljaju opravdano se sumnja da je u pitanju dobro organizirana lopovska mreža koja pažljivo bira i prati svoju žrtvu.

Još je 2019. godine bila alarmantna studija koju je provela tvrtka Volkswagen Commercial Vehicles, koristeći podatke britanske policije, koja je pokazala je da su krađe kombija diljem zemlje porasle za gotovo 50 posto između 2015. i 2019., što je jednako 32.056 tijekom te četiri godine ili u prosjeku 22 ukradena vozila dnevno, a smatra se da je zahvaljujući krizi koju je izazvala pandemija ta brojka u ovom periodu još više porasla.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X