Novi film Quentina Tarantina oslobađa rasističke misli

‘Jel’ to loše ako pola sata nakon gledanja ‘Django Unchained’ želiš poubijati sve bijelce?’, ‘Treba nam moderni Django da poubija neke bijelce!’, ‘Nakon Djanga, sve što želim je ubijati bijelce.’, ‘Nakon Djanga sve što želim je jesti pečeni grah i kekse i ubijati bijelce za lovu.’ samo su neke od njih koje na Twitteru objavljuju mladi Amerikanci poslije gledanja Tarantinovog filma.

'Django Unchained'

Novi Tarantinov film “Django Unchained” kod brojnih gledatelja izazvao je potrebu da preko svojih tweetova objave svijetu svoje nasilne i krvožedne osjećaje prema bijelcima, objavila je američka stranica Twitchy koja agregira vijesti prenoseći i sortirajući tweet poruke. Ukupno trinaest poruka nasilnog sadržaja prema bijeloj rasi prenesenih na Twitchyju izazvalo je interes američkih medija.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=eUdM9vrCbow[/youtube]

Film o crnom kauboju  dolazi u hrvatska kina 13. siječnja pod imenom “Odbjegli Django”. Quentinova ekipa za nabrijavanje osjećaja za pravdu su Jamie Foxx kao Django, te Leonardo DiCaprio kao oličenje robovlasništva.

Film koji je New York Daily News proglasio najkrvavijim ove sezone dobio je zeleno svjetlo od zakletog borca protiv oružja Michaela Moorea koji je također izbacio tweet: “Ako se brinete oko nasilja vatrenim oružjem u filmu, odmah prestanite! Zaboravite sve gluposti o nasilju koje ste čuli i pogledajte film, ja ga ne mogu izbaciti iz glave danima, niti to želim.”

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK 5.00 HRK 10.00 HRK 20.00 HRK 50.00 HRK 100.00 HRK 200.00 HRK


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X