Novi singl ‘2020’ SUN U inspiriran osjećajem krhkosti nakon potresa u Zagreb

Godina 2020. bez sumnje ostat će zabilježena u povijesti kao jedna od onih koja je korjenito promijenila našu svakodnevicu, a svatko od nas na osobnoj razini dugo će nositi utiske nedavnih i trenutnih previranja.

Sun U ‘2020’

Glazbenica i producentica SUN U svoje emocije pretočila je u pjesmu simboličkog naziva “2020”. Iako, kako sama kaže, karantena i izolacija ju kao introverta nisu toliko pogodile, ali potres koji je pogodio Zagreb 22. ožujka, na nju je ostavio puno jače posljedice. Okolnosti toga dana navele su je na razmišljanje o našoj ranjivosti i dragocjenosti života.

“Sjećam se da sam večer prije počela montirati spot za “T.R.A.G” i imala točnu kalkulaciju i štopericu u glavi kad mora sve biti spremno za izlazak, sva u svojim stresovima, pripremama, napeta kao špaga, istempirana, sav fokus mi je bio na tome. I onda se dogodio potres. To jutro me totalno izokrenulo. Sjedila sam vani u parku, smrzavala se na klupici u cijeloj onoj neizvjesnosti sa svima ostalima, ljudi drže razmak, s maskama na licu, torbama, kućnim ljubimcima, pada snijeg, znači prošla mi je sto i jedna informacija u glavi i pomislila sam ‘Jel li ovo san?!’ U jednom trenutku palo mi je na pamet kako sam ostavila laptop gore u stanu, a sve mi je na njemu – sav posao, sva muzika, i onda se pojavila misao: ‘Ajme, spot!”- ali već u idućoj sam došla do zaključka da je to postalo trivijalno. Mali smo, mravi smo, krhki smo, život je predragocjen. Svaka sitnica koja me mučila mi je izgledala toliko ne bitno, nikad ne bitnije.”

Nakon tog šokantnog dana SUN U je sve emocije pretočila u pjesmu “2020” koja joj je poslužila kao svojevrsna terapija i na svoj način ovjekovječila godinu koja će nam svima zauvijek ostati u pamćenju.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK - 0.13 € 5.00 HRK - 0.66 € 10.00 HRK - 1.33 € 20.00 HRK - 2.65 € 50.00 HRK - 6.64 € 100.00 HRK - 13.32 € 200.00 HRK - 26.54 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X