Nubya Garcia, Shabaka Hutchings, Tom Skinner i drugi najavljuju posvetu Milesu Davisu ‘London Brew’

Desetak suvremenih britanskih jazz glazbenika sastalo se 2020. kako bi snimili posvetu znamenitom albumu ‘Bitches Brew’.

Nubya Garcia (foto: Vedran Metelko)

Concord Jazz je najavio “London Brew”, novi album inspiriran pločom “Bitches Brew” Milesa Davisa. Trebao bi izaći 31. ožujka, a snimilo ga je desetak suvremenih britanskih jazz glazbenika kao što su Nubya Garcia, Shabaka Hutchings, Tom Skinner i mnogi drugi. Objavljen je i trailer, kao i prvi singl, “Miles Chases New Voodoo in the Church”.

Garcia je o izjavila: “Ovaj singl je naša interpretacija ode Milesa Davisa Jimiju Hendrixu (“Miles Runs the Voodoo Down”). Uvijek su me inspirirali kreativnim umovi Milesa i Jimija… Obojica su bili inovatori koji su isklesali vlastite staze, to je nešto čemu sam težila i u svojoj karijeri. Već neko vrijeme eksperimentiram i koristim pedale i efekte sa svojim instrumentom, tako da sam mogla i ovdje to učiniti, istovremeno odajući počast njihovoj ostavštini.”

Grupu, također nazvanu London Brew, okupili su producent i gitarist Martin Terefe i izvršni producent Bruce Lampcov kako bi održali koncert povodom 50. obljetnice “Bitches Brew”. Kada je otkazan zbog pandemije, pozvali su glazbenike u crkvu u prosincu 2020. kako bi snimili improvizacijsko djelo nadahnuto albumom. Grupu čine još i Benji B, Raven Bush, Theon Cross, Tom Herbert, Nikolaj Torp Larsen, Dave Okumu, Nick Ramm i Dan See.

Shabaka Hutchings (Foto: Vedran Metelko)

U izjavi o izvornom materijalu, Shabaka Hutchings je rekao: “Bitches Brew je skupina glazbenika koji stvaraju glazbu zbog ljubavi prema stvaranju glazbe, kao društvena snaga i kao društveni konstrukt. Oni stvaraju nešto što izražava jedinstvo i kretanje. To znači živjeti. Imate jedinstvo, imate kretanje i imate vibraciju. Ne postoji življe od toga. To je ‘Bitches Brew’.”

Popis pjesama:

01 London Brew
02 London Brew Pt.2 – Trainlines
03 Miles Chases New Voodoo in the Church
04 Nu Sha Ni Sha Nu Oss Ra
05 It’s One of These
06 Bassics
07 Mor Ning Prayers
08 Raven Flies Low

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X