O Nagradi Milan Mladenović 2021 odlučuje regionalni žiri

U žiriju su ove godine Damir Urban, Kiril Džajkovski, Ivan Fece Firči, Katarina Epšajn i Zoran Stajčić.

Nagrada Milan Mladenović 2021.

Zadužbina, odnosno Zaklada Milana Mladenovića će tradicionalno i ove godine dodijeliti Nagradu Milan Mladenović. Nagrada se dodijeljuje za najbolju pjesmu na teritoriju bivše Jugoslavije, a na osnovu odluke stručnog žirija koji ove godine čine:

Damir Urban (Hrvatska), frontmen benda Urban & 4;

Kiril Džajkovski (Severna Makedonija), muzičar;

Ivan Fece Firči (Srbija), muzičar, nekadašnji bubnjar EKVa ;

Katarina Epštajn (Srbija), urednica RTS tematskog kanala ,,Rokenroler” i autorka emisije ,,Pop Karusel” (Radio Beograd 1);

Zoran Stajčić (Hrvatska), glavni urednik portala Ravno do dna.

Natječaj za Nagradu Milan Mladenović 2021 bit će raspisan 1. lipnja, a kakve pjesme žiri očekuje preslušati i kako zamišlja dobitnika Nagrade, otkrio je Zoran Stajčić: “Ako bih rekao kako zamišljam pobjedničku pjesmu, onda bih vam previše rekao, ili bih vas skrenuo na krivi put da ispunjavate moje želje. Pokvario bih taj efekt iznenađenja… Dakle, prijavi svoju stvar! Pogotovu vi mladi koji ste možda nesigurni u sebe – budite iskreni, pustite da pjesma izađe iz vas. Iznenadite me… Ugodno!”

I Damir Urban je spreman da pomno preslušava pjesme koje će biti u konkurenciji za Nagradu: “Dragi autori i izvođači, drage kolege glazbenici, vaše gitare, taj suludi vremeplov, okrenite prema budućnosti i donesite zvuk koji tek dolazi! Donesite nam nešto novo, svježe i iskreno! Nakon što se vaša pjesma zavrti prvi put u eteru, svijet mora postati bolje mjesto. Ništa više neće biti isto.”

Nagrada Milan Mladenović uspostavljena je sa ciljem poticanja glazbenog stvaralaštva koje odlikuju vrijednosti svоjstvene umjetničkom naslijeđu Milana Mladenovića.

“Konkurs je otvoren za sve umetnike u regionu koji su u svom muzičkom i pesničkom izrazu inovativni, energični, maštoviti, drugačiji. Radujemo se pesmama i sigurni smo da će Nagrada ove godine ispuniti standarde koje je veliki umetnik Milan Mladenović postavio”, kazala je Katarina Epštajn pred raspisivanje natječaja koji će biti otvoren od 1. do 30. juna 2021.

Nagrada Milan Mladenović bit će dodijeljena treći put na svečanosti 21. rujna, na dan Milanovog rođenja.

Dobitnik prve Nagrade koja je dodijeljena 2019. godine bio je bend Artan Lili s pjesmom ,,D.E.P.R.A”, a drugi laureat bila je grupa Dram 2020. s pjesmom ,,Daj mi sve”.

Svi detalji o Nagradi i natječaju bit će objavljeni 1. lipnja na stranici www.milanmladenovic.com.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X