Obdukcijski nalazi Chrisa Cornella pokazala da medikamenti nisu utjecali na njegovu smrt

U tijelu Chrisa Cornella pronađeni su lijekovi koje je uzimao na liječnički recept i oni nisu imali utjecaja na njegovu smrti, tvrdi obdukcijski nalaz objavljen u petak 2. lipnja.

Chris Cornell (Foto: Marko Jadro)
Chris Cornell (Foto: Marko Jadro)

Toksikološki nalazi potvrdili su prisutnost barbiturata, kofeina i lorazepama (Ativan). U tijelu tragično preminulog pjevača Soundgardena pronađen je još naloksin, tj. antiopijatni lijek koji ujedno smanjuje kongestije.

“Ovi lijekovi nisu doprinjeli uzrocima smrti”, izjavio je doktor Theodore Brown, asistent medicinskog centra okruga Wayne.

Izvješće također potvrđuje kako se 52-godišnji Chris Cornell objesio nakon koncerta 17. svibnja u Detroitu. U hotelskoj sobi ga je pronašao tjelohranitelj koji je u noći 18. svibnja provalio dvoja vrata obzirom da se Cornell nije odazivao na njegove pozive.

Podsjećamo kako je supruga Vicky Cornella izdala priopćenje u kojem stavlja sumnju da su možda lijekovi protiv anksioznosti tj. Ativan koje je uzimao njen muž uzrokovali njegovo samoubojstvo. „Bio je drugačiji. Sricao je riječi. I kad mi je rekao da je uzeo Ativana par pilula više, kontaktirala sam osobu iz njegovog osiguranja i zamolila da provjeri je li dobro”, napisala je Vicky Cornell.

Chris Cornell je otvoreno u intervjuima pričao kako se borio s ovisnošću o drogama kao tinejdžer i kasnije od alkohola, ali je tvrdio kako je čist od 2002. otkad je napustio rehabilitacijsku kliniku. Također nije skrivao da je proživljavao periode kad ga je mučila depresija i agorafobija.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X