Objavljen četverostruki album ‘Split Open Jazz Fair 2019’

Riječ je o festivalskom albumu snimljenom uživo 23. i 24. kolovoza 2019. godine, kada je održano drugo izdanje ‘Split Open Jazz Faira’.

Split Open Jazz Fair 2019

Festival se održao u sklopu programa “EVO RUKE!”, u splitskom Đardinu, “iza leđa” Grgura Ninskog, tj. iza velebnog Meštrovićevog spomenika. Kao što se Grgur Ninski borio za hrvatski jezik i slobodu, na simboličan način vodi “Spit Open Jazz Fair” i program “EVO RUKE!” u borbi za kreativnost, otvorenost, kulturu i različitost. Tako je program “EVO RUKE!” tijekom lipnja, srpnja, kolovoza i rujna prošle godine u splitski Đardin donio niz različitih glazbenih programa te time obogatio splitsku kulturnu, glazbenu i turističku ponudu.
Prve večeri “Split Open Jazz Faira”, 23. kolovoza 2019., u Đardinu su nastupili Borna Šercar’s Jazziana Croatica i Zvjezdan Ružć Trio, dok je 24. kolovoz bio rezerviran za sastave Jasna Bilušić & New Deal, te Black Coffee ft. Martine Thomas. Obje večeri su obilovale vrhunskom jazz glazbom, a predivnu atmosferu iz čarobnog Đardina je snimala i nacionalna televizija, a video snimke su dostupne i na Youtubeu.

“Uvijek mi je čast nastupiti na ovom festivalu, a sa svojim projektom Borna Šercar’s Jazziana Croatica nastupio sam već dva puta. Osim što je moja glazba izuzetno prihvaćena, ovdje je i doza dodatne uzvišenosti cijelog događaja koji odašilje korektivom za kulturu u Splitu”, izjavio je Borna Šercar.

“Veliko hvala organizatorima za sav trud i dobru volju! Jasno se vidi koliko im festival znači i koliko im je stalo nas glazbenike prezentirati na najbolji mogući način. Zahvalni smo im od srca i iskreno se nadamo da ćemo imati priliku ponovno surađivati”, rekli su članovi grupe Black Coffee ft. Martine Thomas.

“”EVO RUKE!” postoji godinama zahvaljujući čovjeku koji uvijek budno promatra svaku promjenu koja se iz godine u godinu dešava na hrvatskoj glazbenoj sceni i koji zna prepoznati nove kvalitetne projekte. Taj čovjek je Stiv (Steve Wolfman). Drago mi je što sam prošlog ljeta imao priliku nastupiti na festivalu s mojim triom, u parku prepunom domaćih ljudi i turista koji budno slušaju svaku notu. Želim još puno lijepih i uspješnih godina ovom festivalu i nadam se da se uskoro vidimo i uz glazbu opet družimo u Splitu”, potvrdio je Zvjezdan Ružić

“Uživali smo zajedno s brojnom publikom u nezaboravnoj atmosferi ljetne “divne splitske noći”. Veliko hvala Stiviju, svim ljudima u organizaciji “Split Open Jazz Faira” te svim splićanima i njihovim gostima”, riječi su zahvale članova sastava Jasna Bilušić & New Deal.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X