Objavljen drugi najavni singl kompilacije ‘Healing Sounds’

Danas je objavljen novi, drugi po redu singl s nadolazeće dobrotvorne kompilacije ‘Healing Sounds – Croatia Earthquakes Relief Project’. Pjesma se zove ‘Short Existence’ i djelo je sisačkog producenta Zarkoffa.

Zarkoff ‘Short Existence’

Činjenica da je i njegov rodni grad bio pogođen potresima posebno ga se dojmio prizor razrušene crkve. Iako se ne deklarira kao vjernik sama slika je ostavila dubok dojam na njega o kojem je rekao slijedeće: “Ona crkva za mene ima osobno značenje. Nisam religiozan, ali kuća mojih roditelja, gdje sam odrastao, nalazi se samo 300 m odande, tako da mi je vizura te crkve uvijek bila nešto “domaće”. I to jutro prije potresa sam bio tamo, pored te crkve sam obično šetao psa, ali nikada u životu nisam ušao unutra.”

O ideji za izgled naslovnice ovog singla ilustrator/dizajner Luka Vucić je rekao slijedeće: “Obzirom da je u potresu u toj crkvi preminuo orguljaš po imenu Stanko Zec, mislio sam da bi bilo u redu da stavimo njega kako i dalje svira. Nesreća se dogodila iz njegove ljubavi prema orguljama i crkvi. Imao je potrebu da ide svojim orguljama, da svira, da pjeva i da se brine za njih, što je i činio dugi niz godina s velikom ljubavlju.”

Gospodin Zec je navodno nastradao čisteći orgulje koje su bile zatrpane žbukom i prašinom od slabijeg potresa dan prije.

Podsjetimo, kompilacija će biti objavljena u digitalnom formatu, kao i na vinilu u dva dijela. Kompilacijski album sadrži uglavnom ekskluzivne kompozicije, nastale isključivo za ovu priliku, a na njemu se zasad nalaze (abecednim redoslijedom): Andrea Ljekaj, Antonio Zuza, Disrupted Project, Egoless, Fabris Audio, Insolate, Ivan Komlinovic, Jan Kinčl & Regis Kattie, Kodin, Koolade, Le Chocolat Noir, Laseech, Microslav, Qwerty, PEZNT, Petar Dundov & Ilija Rudman, RFMN, Sergej Snooze, VRH, Zarkoff.

Prednarudžbe su otvorene, kao i crowdfunding kampanja za prikupljanje sredstava.

Treći, i posljednji najavni singl će izaći u ožujku, dok je objavljivanje kompilacije planirano za ponedjeljak, 22. ožujka, ili točnije na godišnjicu zagrebačkog potresa. Kompilacija će tog dana biti objavljena isključivo na Bandcamp profilu PDV-a, dok će se na svim ostalim servisima, kao i na vinilu, pojaviti tokom travnja.

Drugi dio vinilnog izdanja biti će objavljen nakon ljeta, sa novim ekskluzivnim pjesmama, koje će naknadno biti pridodane i digitalnom izdanju kompilacije. Vinilna izdanja imati će i dodatnu notu posvete i svečane oproštaljke sa klubom Sirup (2009.-2016.). Ukupni ostvareni prihod nakon objavljivanja kompilacije uplaćivati će se na račun zaklade Solidarna i Fonda 5.5.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X