Objavljena originalna verzija Princeovog evergreena, ‘Nothing Compares 2 U’

Prince Estate, u suradnji s Warner Bros. Recordsom, objavio je originalnu verziju pjesme „Nothing Compares 2 U“, koju je napisao, uredio, izvodio i producirao Prince.

Prince (izvor: Universal Music)

Verziju je u ljeto 1984. godine snimila Susan Rogers u Flying Cloud Driveu u Minnesoti. Prateće vokale na pjesmi daju Susannah Melvoin i Paul “St. Paul” Peterson, a sve na saksofonu prati Eric Leeds.

Uz pjesmu, Prince Estate i Warner Bros. Records, podijelili su i snimke Princeovog uvježbavanja budućeg hita, a novootkrivena izvorna inačica pjesme biti će objavljena i na crnom vinilnom formatu kao singl.

Podsjetimo, “Nothing Compares 2 U” prvo je izdao Prince zajedno sa svojom grupom The Family, na istoimenoj ploči 1985. godine. Pjesmu je sa svojim aranžmanom megapopularnom učinila Sinead O’Connor, nakon što ju objavljuje kao drugi singl na svom drugom studijskom albumu.

U izjavi za medije, glavni arhivist Prince Estate, Michael Howe, rekao je: “Traku sam uočio prije nekoliko tjedana dok sam radio inventar za 1984. godinu. Prvo sam bio u nevjerici, a onda smo traku odveli u studio , analizirali ju, ubacili u Struder 24 i digitalizirali na 24/192. Čak i naš grubi miks dovoljan je da ukaže da se radi o nečem posebnom.”

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK - 0.13 € 5.00 HRK - 0.66 € 10.00 HRK - 1.33 € 20.00 HRK - 2.65 € 50.00 HRK - 6.64 € 100.00 HRK - 13.32 € 200.00 HRK - 26.54 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X