Objavljeno ‘Klavirsko nebo #4’ – regionalna kompilacija nove indie-klasike

Pop Depresija i Kišobran u saradnji sa LP Duom predstavljaju ‘Klavirsko nebo #4’, regionalnu kompilaciju instrumentalne – klavirske, ambijentalne, elektroničke i impro glazbe.

‘Klavirsko nebo #4’

Nova kompilacija “Klavirsko nebo #4” sadrži 16 skladbi autora iz Srbije, Makedonije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore. Kompilacija je dostupna na svim digitalnim platformama, kao i na YouTube kanalu i stranici Pop Depression Bandcamp.

Uz nove skladbe poznatih glazbenika kao što su Sana Garić, Lady K, Gligor Kondovski, Srđan Marinković ili Zenit Zed, pozivamo vas da otkrijete intimni svijet koji stvaraju preplavljeni snovi, Nikoleta Radulović, Ali Raj, Dunja Ivanova, Grigorije Pećanac… Samo zatvorite oči i dopustite glazbi da vas vodi.

“Klavirsko nebo #4” je finalno izdanje natjecanja koje je započelo krajem 2017. godine i koje je kroz četiri kompilacije predstavilo regionalne autore instrumentalne glazbe. Od osnovne ideje da je natječaj otvoren za klavirsku glazbu, s vremenom i u skladu s interesom glazbenika, tema je proširena i na druge instrumente, a iz Srbije natjecanje je prošireno na cijelu regiju. “KN #4” predstavlja šesnaest autora iz četiri zemlje. Bez obzira na razlike u godinama, glazbenom obrazovanju, senzibilitetu i načinu na koji su autori predstavili svoju glazbu, čini nam se da ovih 16 skladbi čini zanimljiv glazbeni svijet koji samo čeka da ga netko otkrije.

Izlaskom kompilacije “Klavirsko nebo #4” završava jedan ciklus svečanog otvaranja i zatvaranja natjecanja i prelazi se u drugu fazu, gdje je natjecanje praktički otvoreno tijekom cijele godine. Organizatori pozivaju sve autore da nastave slati svoju glazbu, pod istim uvjetima kao i prethodnih godina, a čim se stvori kritična masa zanimljive glazbe – nova kompilacija predstavit će što se događa u svijetu indie klasika u našem okruženju .

Do kraja godine očekuje se posebno izdanje na gramofonskoj ploči – “Klavirsko nebo: Prirodna selekcija”, gdje će, uz izbor skladbi iz svih izdanja (1-4), premijerno imati nekoliko potpuno novih, te ekskluzivne snimke sudionika i prijatelja.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X