Od korone umro Dragoljub Đuričić, poznati session bubnjar koji je svirao i Balaševiću

Đuričić je danas preminuo u 68. godini. Srpski mediji pišu da je bio hospitaliziran krajem veljače nakon što se danima osjećao loše i imao visoku temperaturu, nakon čega je odlučio da potraži doktorsku pomoć. Prije pet dana došlo do poboljšanja glazbenik je skinut s respiratora, nakon čega se stanje ponovno pogoršalo.

Dragoljub Đuričić (Foto: Wikipedia)

Dragoljub Đuričić bio je jugoslavenski rock muzičar rođen 1953. godine u Cetinju, Crna Gora. Živio i radio je u Srbiji. Poznat je po tome što je svirao bubnjeve u svojim solo glazbenim projektima i kao “session” glazbenik. Također, nastupao je i sa raznim rock grupama i solistima u bivšoj Jugoslaviji, između ostalih to su YU Grupa, Leb i Sol, Kerber, te kao član prateċe grupe Zdravka Čoliċa, Nikole Čuturila i Đorđa Balaševića.

Na Festivalu Evropske Radiodifuzije Trans Dada (Dada), koji se direktno prenosio na oko 50 radio stanica u svijetu, Dragoljub Đuričić je nastupao sa dna rimskog bunara na Kalemegdanu sa pozorišnim redateljem i multimedijalnim umjetnikom Arsenijem Jovanoviċem, i dobiva dobre kritike iz svijeta dadaizma.

Komponirao je glazbu za balet “Dr. Jekyll i Mr. Hyde” izveden u Narodnom pozorištu u Beogradu, koji je bio nagrađen kao najbolja kazališna predstava.

Dobitnik je brojnih kazališnih i glazbenih nagrada za svoje dugogodišnje umjetničko stvaralaštvo. Preminuo je 15. godine 2021. godine u bolnici “Dragiša Mišović” u Beogradu od posljedica koronavirusa.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X