Odbačena optužba protiv Kevina Spaceya da je seksualno napastovao tinejdžera

Glumac je bio optužen za seksualno zlostavljanje 18-godišnjaka u baru otočkog resorta u Massachusettsa 2016. godine.

Kevin Spacey (Foto: Wikipedia)

Sud je odbacio optužbu prošle srijede nakon što je tužitelj odbio svjedočiti o izgubljenom mobitelu, za koji je obrana rekla kako sadrži informacije koje potvrđuju tvrdnje da je Kevin Spacey nedužan za napastovanje 18-godišnjeg mladića u baru resorta 2016. godine.

Spacey je prošle godine optužen za nepristojno uznemiravanje u jedinom kaznenom predmetu koji je protiv glumca podignut nakon što se njegova karijera srušila usred navoda o nedopuštenom seksualnom ponašanju. Dvostruki dobitnik Oscara bio je među prvim i najvećim imenima u okviru #MeToo pokreta protiv seksualnog zlostavljanja i uznemiravanja koji su zahvatili zabavnu i srodne industrije u SAD-u.

Kevin Spacey je poricao seksualno zlostavljanje tinejdžera čija je majka prva izašla u javnost s optužbama 2017. godine.

Glumčevom tužiteljstvu naloženo je početkom ovog mjeseca da zauzme stav nakon što je mladić rekao da je izgubio mobitel koji je koristio u noći navodnog napastovanja. Obrana je kazala kako je telefon potreban za obnavljanje izbrisanih tekstualnih poruka koje će pomoći kao dokaz Spaceyjeve nedužnosti.

Tužitelj je tijekom svjedočenja porekao brisanje poruka ili manipuliranje snimkama razgovora koje je dao istražiteljima. Ali kad ga je obrana pritisnula o tome je li svjestan da je brisanje i uklanjanje dokaza krivično djelo, mladić se pozvao na Peti amandman i pravo protiv samo-inkriminacije, a sudac je rekao kako će njegovo svjedočenje biti izbrisano iz zapisnika.

Sudac je potom pitao tužiteljstvo kako misli nastaviti s procesom, ako tužitelj odbija svjedočiti, na što je dobio odgovor kako im treba vremena da donesu odluku o nastavku.

U srijedu je okružni tužitelj Michael O’Keefe rekao sudu da tužitelj odbacuje optužbe “zbog nedostupnosti svjedoka tužitelja”.

U pismu je tužitelj naveo kako su mladiću kazali da se proces ne može nastaviti bez njegovog svjedočenja, ali je on to odbio još jednom se pozivajući na Peti amandman američkog Ustava.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X