Odlazak još jedne glumačke legende: Preminuo srpski glumac Marko Nikolić

U 73. godini, u Kliničko-bolničkom centru “Zvezdara” preminuo je veliki srpski glumac Marko Nikolić.

  • 20
    Shares
Marko Nikolić (izor: Instagram)

Tek par sati otkako je medijski eter okupirala vijest o smrti Ive Gregurevića, stigla je još jedna tužna vijest vezana uz odlazak još jednog glumačkog velikana – kako je prvi javio Kurir, od teške je bolesti preminuo Marko Nikolić, najpoznatiji po čuvenoj ulozi Gige Popadića, u kultnoj TV seriji “Bolji život” koja je od 1987. do 1991. koliko se emitirala, rušila sve rekorde gledanosti u bivšoj državi.

Nikolićev je odlazak naposljetku potvrdila i njegov kćer Mina putem društvenih mreža. Pored zajedničke fotografije s ocem koju je podijelila na Facebooku, Mina je napisala tek i njegovu godinu rođenja i smrti.

Marko Nikolić preminuo je u 73. godini. Rođen je u Kraljevu, 20. listopada 1946. godine, a glumu je završio na Akademiji za pozorište, film, radio i televiziju u Beogradu. Od 1970. član je Narodnog pozorišta.
Početkom 2018., u intervju kojeg je dao za srpski Espreso, Nikolić je priznao da se neko vrijeme bori s teškom bolešću, a da je zbog straha od smrti prestao pušiti i piti.

“Kada sam prije tri godine saznao da sam teško bolestan, odmah sam ostavio cigarete i alkohol. To je trenutak kada je čovjek spreman učiniti sve samo da ostane živ. Pušio sam od trinaeste, a pio od sedamnaeste. Počeo sam u gimnaziji s vinjakom, kao student prešao na rakiju, a poslije na votku, pa opet na vinjak. Ništa od toga mi sada ne nedostaje”, izjavio je svojedobno Nikolić za Espreso.

Nikolić je preminuo u Kliničko-bolničkom centru “Zvezdara”, a mnogi su stanovnici Beograda svjedočili kako su ga, u posljednje vrijeme, sve češće viđali i u gradskom prijevozu, kojim je  znao odlaziti na kempoterapije, na onkološki odjel beogradskog Kliničkog centra.

  • 20
    Shares

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh