Grupa Svemir: Građani bi trebali imati povjerenja u policiju, a ne biti zastrašeni

Policija je u petak navečer, 25. studenog, prekinula koncert grupe Svemir u zagrebačkom Klubu studenata elektrotehnike (KSET).

Svemir u KSET-u (Izvor: Youtube)

Nakon što je policija prekinula koncert grupe Svemir u zagrebačkom KSET-u, u petak 25. studenog, što je izazvalo osudu i zagražanje dijela javnosti i medija, oglasili su se i članovi grupe. Evo što kažu:

“Promocija albuma jedan je od ključnih trenutaka u životu jednog benda, a večer koja je ove godine bila najvažnija bendu Svemir, jer su promovirali svoj aktualni album ”Male laži”, naprasno je prekinuta i ostat će u nimalo lijepom sjećanju. Naime, dvadesetak pripadnika interventne policije prekinulo je promociju oko 23 sata, posjetitelje su poslagali uza zid i detaljno ih pretražili.

Prenosimo izjavu Odnosa s javnošću Policijske uprave zagrebačke: “Provedena je racija u suradnji s poreznom inspekcijom. Kod jedne osobe smo pronašli sumnjivu biljnu opojnu tvar ili drogu u žargonu. Jedna osoba je prijavljena za povredu javnog reda i mira. Također, tijekom postupanja u klubu nije bilo uporabe sredstava prisile niti smo zabilježili prigovor na policijsko postupanje”.

Svemir svira indie pop-rock s primjesama psihodelije. Je li to nekoga navelo da pomisli kako će se te večeri u KSET-u događati neke protuzakonite aktivnosti, možemo samo nagađati.

Bend Svemir ovim putem izražava nezadovoljstvo ovakvim postupanjem jer smatra da se racija mogla izvršiti na puno obazriviji način, i prema bendu i prema njihovim posjetiteljima, poslije završetka koncerta te da ga nije bilo potrebno prekidati. Građani bi trebali imati povjerenja u policiju, a ne biti zastrašeni. Svi koji se imalo bave glazbom znaju s kakvim se preprekama suočavaju mladi glazbenici – da je potrebno puno odricanja, puno uloženog vremena, puno besplatnih koncerata, puno promotivnih događaja.”

Grupa je objavila i snimku prvih pola sata koncerta u KSET-u, prije upada policije u klub:

 

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK - 0.13 € 5.00 HRK - 0.66 € 10.00 HRK - 1.33 € 20.00 HRK - 2.65 € 50.00 HRK - 6.64 € 100.00 HRK - 13.32 € 200.00 HRK - 26.54 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X