Grupa Svemir: Građani bi trebali imati povjerenja u policiju, a ne biti zastrašeni

Policija je u petak navečer, 25. studenog, prekinula koncert grupe Svemir u zagrebačkom Klubu studenata elektrotehnike (KSET).

Svemir u KSET-u (Izvor: Youtube)

Nakon što je policija prekinula koncert grupe Svemir u zagrebačkom KSET-u, u petak 25. studenog, što je izazvalo osudu i zagražanje dijela javnosti i medija, oglasili su se i članovi grupe. Evo što kažu:

“Promocija albuma jedan je od ključnih trenutaka u životu jednog benda, a večer koja je ove godine bila najvažnija bendu Svemir, jer su promovirali svoj aktualni album ”Male laži”, naprasno je prekinuta i ostat će u nimalo lijepom sjećanju. Naime, dvadesetak pripadnika interventne policije prekinulo je promociju oko 23 sata, posjetitelje su poslagali uza zid i detaljno ih pretražili.

Prenosimo izjavu Odnosa s javnošću Policijske uprave zagrebačke: “Provedena je racija u suradnji s poreznom inspekcijom. Kod jedne osobe smo pronašli sumnjivu biljnu opojnu tvar ili drogu u žargonu. Jedna osoba je prijavljena za povredu javnog reda i mira. Također, tijekom postupanja u klubu nije bilo uporabe sredstava prisile niti smo zabilježili prigovor na policijsko postupanje”.

Svemir svira indie pop-rock s primjesama psihodelije. Je li to nekoga navelo da pomisli kako će se te večeri u KSET-u događati neke protuzakonite aktivnosti, možemo samo nagađati.

Bend Svemir ovim putem izražava nezadovoljstvo ovakvim postupanjem jer smatra da se racija mogla izvršiti na puno obazriviji način, i prema bendu i prema njihovim posjetiteljima, poslije završetka koncerta te da ga nije bilo potrebno prekidati. Građani bi trebali imati povjerenja u policiju, a ne biti zastrašeni. Svi koji se imalo bave glazbom znaju s kakvim se preprekama suočavaju mladi glazbenici – da je potrebno puno odricanja, puno uloženog vremena, puno besplatnih koncerata, puno promotivnih događaja.”

Grupa je objavila i snimku prvih pola sata koncerta u KSET-u, prije upada policije u klub:

 

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh