Originalni The Specialsi najavili turneju i prvi album poslije 20 godina pauze

Nakon singla ‘Ghost Town’ 1981. godine, prvo studijsko izdanje na kojemu će se ponovno čuti glas Terrya Halla.

The Specials u Brixton Academyu, 2009. (izvor: Wikipedia)

Izvorni članovi kultne britanske 2 Tone grupe The Specials pripremaju prvi novi materijal nakon dva desetljeća studijske pauze. Terry Hall, Lynval Golding i Horace Panter novi će album, nazvan “Encore”, izbaciti 1. veljače naredne godine. Na albumu će se, kao gostujući članovi benda, pojaviti bubnjar Kenrick Rowe i gitarist Ocean Colour Scenea, Steve Cradock, koji je već nekoliko puta izlazio i ulazio u bend.

Album će izaći kao dvostruki disk, na jednom će, naravno, biti “Encore”, dok je drugi zamišljen kao kompilacija najboljih live nastupa benda nazvan “The Best of the Specials Live”. Osim novog materijala na albumu će se, kako najavljuju Specialsi, pronaći i obrade The Equalsa, “Black Skinned Blue-Eyed Boys” i “Blam Blam Fever”.

Podsjećamo, bend je posljednji originalni materijal izbacio na izdanju “Guilty ’til Proved Innocent!” 1998. godine. Nakon toga bend je objavio još dva albuma s obradama od kojih je posljednji, “Conquering Ruler” objavljen 2001.

Osim najave novog albuma, bend će sutra, 30. listopada, objaviti i niz datuma za turneju koja je, također, predviđena za 2019. godinu.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X