OSA objavila album ‘Zzzzzzzzzzz’

Stiže poklon za sve one koji su zaboravili očistiti čizmice – žestoki četveročlani bend OSA (One Step Away) objavio je treći album ‘Zzzzzzzzzzz’ prošaran energičnim ritmom, razigranim melodijama i oštrim lirskim potpisom.

OSA (One Stepa Away) ‘Zzzzzzzzzzz’

Ubrzana ritam sekcija i melodične gitarske dionice skladno kontriraju slikovitim bujicama misli i krutom vokalu Zorana Piberčnika, stvarajući tako punokrvni punk rock dnevnik kroz dobre i loše dane, nepravde, ali i sitnice koje obogaćuju život.

Najavni singlovi „Kutak ljubavi”, „Sada je (naj)bolje” i „Stavi nas tamo ispod” nagovijestili su tematsku širinu lirike koja, spojena s duplom dozom poletnih gitarskih riffova i užurbanim ritmom čini izdanje uz koje je teško ostati na mjestu.

Treći studijski album „Zzzzzzzzzzz”objavljen je za Dostavu Zvuka i broji jedanaest pjesama. Snimio ga je i producirao Dražen Gavrilović Gara (Podroom studio), a za mastering se pobrinuo Pavle Miholjević. Glazbu i aranžmane potpisuje cijeli bend, dok je tekstove napisao Zoran Piberčnik.

Album je dostupan na YouTubeu diskografa, Bandcamp stranici benda te se nalazi na svim streaming servisima.

OSA je čvrsto utaboreni član domaće alternativne scene koji ponosno nosi punk rock znamenje na svom reveru još od 2000. godine. Prvijenac „V šumi drjeva falidu” (2005.) bend je objavio u DIY maniri, što im je brzo priskrbilo simpatije publike. Nakon nekoliko godina pauze, i s ponekom kadrovskom promjenom, objavili su drugi album „Ni grama srama” (2016.) koji ih je upisao u lineup brojnih domaćih i stranih festivala. Novim albumom ovaj osvježeni kvartet nastavlja braniti svoje glazbene boje i potvrđuju kako su spremni sustići sva buduća očekivanja.

OSA su Zoran Piberčnik (bas, vokal), Bojan Kurbanjev (gitara), Nino Rašidagić (gitara) i Marko Kuhar (bubnjevi).

OSA (One Step Away) “Zzzzzzzzzzz”, popis pjesama:

01. Stavi nas tamo ispod
02. Možda on samo tako
03. Dodir
04. La Marionette
05. Junfer-Pervertit
06. Dlakavi anđeli
07. Kutak ljubavi
08. Sada je najbolje
09. Ptica
10. Istina (Apfuken)
11. Naučio sam

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X