Osuđeni diler Bujanec napao splitskog gradonačelnika zbog koncerta Hladnog piva noć prije obljetnice Oluje

Na splitskoj tvrđavi Gripe sutra će se, 4. kolovoza, održati veliki koncert Hladnog piva kojim će bend, u sklopu velike domaće turneje, obilježiti 30. godišnjicu svojeg rada i postojanja. Čitavi presjek karijere, 35 pjesama preinačenih u dvoipolsatni nastup pripremaju Kekin i bend splitskoj publici, i to pod otvorenim nebom, uz čemprese i cvrčke, u vrućoj i divnoj mediteranskoj noći. No da ne nastavimo dalje s prizivanjem ove Fellinijeve poetike pobrinuo se neonacist i osuđeni diler koji je prostitutke plaćao kokainom, Velimir Bujanec.

  •  
  •  
Hladno pivo u Domu sportova (Foto: Boris Podobnik)

Bujanec je u poprilično dugom postu histerično naslovljenom “VJEROVALI ILI NE” napao splitskog gradonačelnika Andru Krstulovića Oparu. Tamo mu zamjera što je dopustio da se, tek noć prije obljetnice Oluje, u Split dovodi Hladno pivo bez da se išta pitalo branitelje i ine šatoraše.

“Gradonačelnik Splita zaista je jedan tolerantan čovjek”, piše Bujanec na Facebooku, “Dan uoči najvećeg hrvatskog praznika – 04. kolovoza, na tvrđavi Gripe u Splitu nastupit će Mile Kekin i Hladno pivo! Tako će i Split “proslaviti” Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja, u skladu s glazbenim ukusom liberalnog gradonačelnika iz redova vladajućeg HDZ-a. Nismo sigurni je li Opara ovoga puta slijedio savjete “pametne” oporbe ili velikoga vođe, no pouzdano znamo da je dozvolu za nastup njegova administracija izdala promptno i da ih pri tome nije bilo briga što će na sve reći naši branitelji i njihove obitelji, kao i svi ostali Hrvati koji 05. kolovoza u gradu pod Marijanom slave najveću hrvatsku pobjedu.”

Interesantno je ovdje za napomenuti da je organizator koncerta Denis Pletikosa, poznatiji kao Thompsonov menadžer. No, da je koncert Hladnog piva tek noć prije obljetnice Oluje, širi društveni problem u Splitu, pokazuje i e-mail prepiska gradonačelnika Opare. U posjed jednog Oparinog odgovora zabrinutom sugrađaninu koji se jada na koncert Hladnog piva u svitanje obljetnice Oluje došao je portal Dalmacija Danas.

Tamo Opara piše sljedeće: “Poštovani, hvala na poruci. Odmah da bude jasno: nisam odlučio o tom koncertu niti sam ih pozvao, a pogotovo ga nisam uvrstio u službeni program svečanosti Dana pobjede, domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja. Njega je organizirao, bez moga znanja i odobravanja poznati menadžer g. Denis Pletikosa, koji je menadžer i g. Marka Perkovića Thompsona. O tom koncertu sam doznao s jumbo plakata po gradu. Dopustile su ga službe u gradu, koje odlučuju o korištenju javnih površina te odlučuju samostalno. Ta praksa je i do sada ponekad stvarala upite javnosti. Jest, naknadno sam potpisao zaključak o uvjetima korištenja već dodijeljene površine tvrđave Gripe i to na vlastitu inicijativu upravo kako bi ograničio količinu glasnoće i to sukladno Zakonu kao i sto sam naglasio vrijeme do kada treba završiti ta priredba, do 23.50h (ustvari do 23:59, op.a.)tog 4. kolovoza. Na ono što sam utjecao je prigodni koncert domoljubne glazbe na Rivi u izvedbi klape Kontra i koračnicama Gradske glazbe Omiš koja će pratiti ponosni mimohod u službenom programu obilježavanja Dana pobjede, domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja. Osobno, ali to nije toliko bitno, nisam poklonik tog sastava. Isto tako, nisam i neću niti imam ovlasti odlučivati o elementima ukusa. No slažem se s Vama u potpunosti, sve priredbe u danima svečanosti poput Dana pobjede, moraju primjereno odisati, a termin priredbe ne smatram takvim. Zašto je ugledni menadžer g. Denis Pletikosa tako odlučio zanima i mene, ali do sada nisam dobio odgovor. Budite uvjereni da će službe koje sam uputio voditi računa da se ta priredba završi po mome zaključku, do 23:50 h (ustvari do 23:59, op.a.) i uz Zakonom dopuštenu glasnoću.”

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK 5.00 HRK 10.00 HRK 20.00 HRK 50.00 HRK 100.00 HRK 200.00 HRK


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

  •  
  •  

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X