Otkazan Glory Dayz Festival

‘Unatoč svom trudu i naporu, s velikim žaljenjem vas obavještavamo da se prvi Glory Dayz festival otkazuje’, riječi su službenog priopćenja organizatora.

Glory Dayz Festival

Nakon nedavnog preseljenja festivala sa Zagrebačkog Velesajma u Tvornicu kulture, organizatori su dali sve od sebe da se festival održi u što manje izmijenjenom obliku, no svi naknadni događaji doveli su do toga da se festival jednostavno mora otkazati. Podvlačenjem crte se shvatilo kako je nemoguće održati festival u izvornom ili bar približno izvornom obliku.
Organizator navodi kako se već samim preseljenjem festivala sa Zagrebačkog Velesajama u Tvornicu Kulture našao nezavidan zadatak rješavanja teške tehničke križaljke kako bi se ispunili svi uvjeti svih bendova u smanjenom prostoru.

“Najveći problem bila je vrlo spora pretprodaja ulaznica, a loše ekonomske prognoze, te trenutačno stanje u državi nisu pomogli  entuzijazmu te bi održavanje festivala uz sve navedeno bio kompromis na koji, jednostavno, nismo mogli pristati”, poručuju iz organizacije festivala i nastavljaju: “Iskreno mislimo da Zagreb zaslužuje i može “podnijeti” jedan ovakav festival, no očito ne u ovo vrijeme. Unatoč velikom financijskom gubitku koji je neminovan nakon otkazivanja festivala, nismo obeshrabreni – nadodaju. Plan nam je protagoniste festivala dovesti u Zagreb, no u drugačijem obliku, i što je bitno, po drugačijoj cijeni. Unatoč lošim prognozama koncertne ponude i budućnosti Zagreba kao grada kulture, vjerujemo da će se ekonomska situacija uskoro poboljšati te da će publika bez kalkuliranja moći kupovati ulaznice i uživati u koncertima.”

Prvi Glory Dayz Festival trebao se održati 28. i 29. rujna u zagrebačkoj Tvornici Kulture.

Na njemu su trebali nastupiti Saint Etienne, Spiritualized, Josh T Pearson, Cults, Lollobrigida, Svadbas, Nipplepeople, Pink Studio, SuperOperater, Rebel Star, Kimiko i New Wave Syria.

U prvotnoj postavi festivala trebali su nastupiti također Peter Hook and The Light, Kitty Daisy & Lewis, Pavel, Intruder, Darkwood Dub i Goribor.

Svi koji su kupili ulaznice, povrat novca mogu zatražiti uz predočenje ulaznice od ponedjeljka, 17.9. a ulaznicu  je moguće vratiti unutar sljedeća dva mjeseca, odnosno do 17. studenog. Povrat je moguće ostvariti samo na prodajnim mjestima Eventima na kojima su ulaznice i kupljene. Sve one koji su kupili ulaznicu preko weba i žele je vratiti, molimo da se jave na: [email protected]

Zadnje od Vijesti

Umro je Bill Withers

Pjevač koji će zauvijek ostati upamćen po evergrinu 'Ain't No Sunshine' umro
Idi na Vrh
X