Otkazan Pula Film Festival

Stožer civilne zaštite Istarske županije priopćio je ranije u petak da će se zbog pogoršanja epidemiološke situacije s koronavirusom u Hrvatskoj i zemljama oružja otkazati sva javna okupljanja i javne manifestacije u Istri, uključujući Pulski i Motovunski filmski festival, Downtown Pula, te Međunarodni jazz festival u Grožnjanu.

Pulska Arena tijekom Pula Film Film Festivala

“Pulski filmski festival priključuje se općoj društvenoj odgovornosti u svrhu sprečavanja širenja zaraze virusom COVID-19. Stoga će tijekom idućih dana, u dogovoru s Ministarstvom kulture, Festival obavijestiti javnost o eventualnim alternativnim kanalima održavanja ili prikazivanja festivalskih programa”, priopćili su u petak poslijepodne iz Pula Film Festivala.

“Procjenjuje se da okupljanja velikog broja ljudi predstavljaju događaje visokog rizika za širenje COVID-19. To može povećati broj zaraženih i oboljelih u kratkom vremenskom razdoblju, te dodatno ugroziti zdravlje stanovništva Istarske županije i opteretiti zdravstveni sustav u županiji”, navodi se u odluci županijskog Stožera CZ.

Ovogodišnji 67. Pulski filmski festival trebao se održati od 18. do 26. srpnja a za Zlatne Arene trebalo se natjecati šesnaest filmskih naslova, od kojih pet u programu Hrvatskog filma i jedanaest u programu Manjinskih koprodukcija.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X