Otkazan Pula Film Festival

Stožer civilne zaštite Istarske županije priopćio je ranije u petak da će se zbog pogoršanja epidemiološke situacije s koronavirusom u Hrvatskoj i zemljama oružja otkazati sva javna okupljanja i javne manifestacije u Istri, uključujući Pulski i Motovunski filmski festival, Downtown Pula, te Međunarodni jazz festival u Grožnjanu.

Pulska Arena tijekom Pula Film Film Festivala

“Pulski filmski festival priključuje se općoj društvenoj odgovornosti u svrhu sprečavanja širenja zaraze virusom COVID-19. Stoga će tijekom idućih dana, u dogovoru s Ministarstvom kulture, Festival obavijestiti javnost o eventualnim alternativnim kanalima održavanja ili prikazivanja festivalskih programa”, priopćili su u petak poslijepodne iz Pula Film Festivala.

“Procjenjuje se da okupljanja velikog broja ljudi predstavljaju događaje visokog rizika za širenje COVID-19. To može povećati broj zaraženih i oboljelih u kratkom vremenskom razdoblju, te dodatno ugroziti zdravlje stanovništva Istarske županije i opteretiti zdravstveni sustav u županiji”, navodi se u odluci županijskog Stožera CZ.

Ovogodišnji 67. Pulski filmski festival trebao se održati od 18. do 26. srpnja a za Zlatne Arene trebalo se natjecati šesnaest filmskih naslova, od kojih pet u programu Hrvatskog filma i jedanaest u programu Manjinskih koprodukcija.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X