Otkriven identitet Dylanove tužiteljice: Gatara koja je angažirala republikanske odvjetnike u financijskim problemima

Iza inicijala J. C. nalazi se Joan Carra, osoba koja je profesionalno u gatanju već dvadeset godina i koja je svoj identitet otkrila blogu/portalu Zeus News (skraćeno ZNN) iritirana zbog fotografije s Bobom Dylanom iz perioda 1960-ih na kojoj je navodno i ona. Nakon toga se počelo odmotavati klupko iz kojeg može biti razvidno da su se na Dylana vjerojatno okomili prevaranti koji su trenutno u finacnijskim dubiozama.

Fotografija za koju je Joan Carra tvrdila da su na njoj ona i Bob Dylan, ali je kasnije pokušala očistiti web od bilo kakvog spominjanja njezina imena u vezi s fotografijom koji je snimio Jerry Schatzberg, inače autor i naslovne fotografije albuma ‘Blonde On Blonde’

Za početak treba reći da Zeus News medij prilično novog datuma, a u impressumu stoji da je “medij pokrenut u suradnji nekoliko stručnjaka, uključujući istraživače, profesore, urednike i novinare koji su vidjeli da niti jedna web stranica ili novine ne izvještavaju o činjenicama nedavnih optužbi da je Bob Dylan zlostavljač”. Na koncu možda je i Zeus News svojevrsna udica, no na nju se uhvatila osoba koja je donedavno stajala iz inicijala J. C. i koja je u petak 13. kolovoza podigla optužnicu u kojoj tvrdi da ju je Dylan 1965. godine u njenoj tadašnjoj dobi od 12 godina zatočio, drogirao i alkoholizirao, te seksualno zlostavljao danima.

Okidač je bila gornja fotografija koja je bila prvotno objavljena na Searching for a Gem internetskoj stranici koja se bavi skupljanjem izgubljenih i rijetkih memorabilija i snimaka Boba Dylana iz prošlosti, ali je kasnije uklonjena, no sačuvana je ovdje. Uz tu fotografiju je opaska da se ne može sa sigurnošću objaviti identitet ženske osobe na slici koja Dylanu nešto šapuće u uho. Glavna dvojba bila je je li u pitanju Edie Sedgwick ili Carole Adler (kćerka harmonikaša Larryja Adlera) koja se u to vrijeme družila s Dylanom. Fotografiju je snimio Jerry Schatzberg, a njegov tadašnji asistent Tim White je tvrdio da je snimljena u njujorškom klubu Ondine, no nije znao tko je šaptačica, ali je potvrdio da na fotografiji nipošto nije Edie Sedgwick. No na kraju Whiteove izjave je i dodatak: “U srpnju 2013. primio sam dva e-maila od osobe Joan Carra koja tvrdi da je ona djevojka s rajfom u kosi na slici, što je možda istina jer još uvijek nije bilo potvrde da je to doista Carole Adler.”

Joan Carra optužila je Boba Dylana da ju je seksualno zlostavljao u mladosti

Jučer, 24. kolovoza Zeus News je objavio da je dobio e-mail pun uvreda od strane Joan Carre koja je prvotno tražila da se promijeni priča i ukloni fotografija, a u međuvremenu je o istom slučaju pisala i Alyson Camus iz Rocknyc.live, koja se bavila analizom transkirpta razgovora između Zeus Newsa i Joan Carre, a to što je Carra rekla bi se moglo sažeti kao (kako bi Amerikanci rekli) mambo-džambo bez glave i repa, gdje Carra skače s teme na temu, govori kako su sve zvijezde zlostavljači male djece uzimajući malo za primjer Michaela Jacksona, malo Marlona Branda, malo Talibane, malo Allena Ginsberga, pa u sve uvlači i Dylana obzirom da je poznavao Ginsberga, na što Camus otvoreno iznosi sumnju: “Zar je to krunski dokaz?” osobe koja se profesionalno bavi gatanjem već 20 godina, također iznoseći i svoj stav da je opće mišljenje da su gatare varalice.

Zeus News je napravio i profil Joan Carre u kojem između ostalog stoji: “Više od 20 godina Joan Carra je oslonac gatalačke industrije. Cijenjena u cijelom svijetu kao javna osoba koja nudi vrijedne i mudre savjete, objavljene u The Wall Street Journalu i u New York Magazineu, Carra, 68-godišnja bivša njujorčanka s adresom u Greenwichu, u američkoj državi Connecticut, opisana je na njenoj web stranici kao produkt “metafizičke obitelji” s Long Islanda. Njena metafizičla iskustva bila su “prirodna, a ne natprirodna”, kaže Carrina web stranica, zahvaljujući ocu koji je posjedovao okultnu knjižnicu, majci s proročanskim snovima i teti po imenu Josie koja je gledala u karte i gatala iz zrna kave. Carra je nastavila obiteljsku tradiciju te se u knjigama, časopisima i lokalnim televizijskim programima navodi kao “jedna od najboljih vidovnjakinja u Americi”.

Bob Dylan (Foto: Wikipedia)

U intervjuu s Markom Velimirovićem iz MysticMaga objavljenom 8. kolovoza 2021. Carra kaže da nikada nije očekivala da će postati vidovnjakinja sve dok navodna neodređena i davna emocionalna trauma  nije promijenila njezin životni tijek. Carra kaže o svom putu ozdravljenja da je “shvatila da mora to učiniti na duhovnoj i psihološkoj razini” i dodala “Intuicija je uvijek bila u mojoj obitelji i genima”.

Intuitivna gospođa koja svojim klijentima naplaćuje od 125 do 500 dolara po seansi, priupitana je 2020. za New York Magazine o ishodima američkih predsjedničkih izbora, tj. hoće li pobijediti Trump ili Biden, na što je odgovorila da joj intuicija kaže da će konzervativni potpredsjednik voditi glavnu riječ, odnosno Mike Pence. Pobijedio je Joe Biden unatoč njenoj intuiciji.

Zeus News je napravio i sličan profil odvjetničkog dvojca kojeg je angažirala Carra, a to su Daniel Isaacs i Peter Gleason.

Gleason je imao određenu komunikaciju s Michaelom Cohenom, dugogodišnjim pravnim savjetnikom bivšeg američkog predsjednika Donalda Trumpa i The Trump Organizationa, te je bio umiješan u neke sumnjive slučajeve, u najmanju ruku: predstavljao je Annu Gristinu, takozvanu ‘nogometnu mamu’, koji je optužen da je zapošljavala malodobne djevojke za rad u bordelu na Upper East Sideu na Manhattanu, poznat je i kao odvjetnik koji zastupa tabloide kad se oni suočavaju s tužbama, a po najnovijem saznanju New York Posta, godine 2013. je primio mito od agenta FBI-ija. S druge strane, Daniel Isaacs, bivši je direktor Republikanske stranke u New Yorku i u teškoj je financijskoj situaciji. Konkretno, Isaacs ne plaća uzdržavanje bivšoj supruzi za svoju djecu i nije se javio sudu u slučaju u kojem je optuženi i duguje 100.000 američkih dolara.

Kako će se sve završiti na sudu, možda je najbolje pitati nekog vidovnjaka ili vidovnjakinju.

Saznajte više:

Biograf Boba Dylana tvrdi da je nemoguće navodno seksualno zlostavljanje u vremenskom okviru koji je navela žrtva

Gdje je Bob Dylan bio u travnju i svibnju 1965. godine

Bob Dylan optužen zbog navodnog seksualnog zlostavljanja 12-godišnje djevojčice 1965. godine

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X