Otvoren natječaj za nagradu Milan Mladenović 2023

Uz novčanu nagradu, laureat za 2023. godinu će nastupiti i na Exit festivalu.

Nagrada Milan Mladenović 2023

Zadužbina Milana Mladenovića otvorila je natječaj za Nagradu Milan Mladenović 2023. Pod sloganom “Prijavi svoju stvar” natječaj je otvoren od 01. do 31. svibnja.

Pravo da konkuriraju za Nagradu imaju autori i izvođači iz svih zemalja bivše Jugoslavije, sa pjesmom s tekstom na nekom od jezika koji se govore na teritoriju bivših jugoslovenskih republika, uključujući i jezike manjina:

– Jedan izvođač, autor ili grupa autora može prijaviti samo jednu pjesmu na knatječaj za Nagradu.
– Pjesme u konkurenciji za Nagradu moraju biti objavljene između 01.06.2022. i 31.05.2023. godine.
– Prijave mogu podnositi autori, izvođači ili izdavači putem formulara dostupnog na internet stranici Zadužbine – milanmladenovic.com.
– Natječaj se zaključuje 31.05.2023. u ponoć.

Nagrada Milan Mladenović je pokrenuta s ciljem da podupire glazbeno stvaralaštvo koje odlikuju vrijednosti svоjstvene Milanovoj umjetničkoj ostavštini, a dodjeljuje se za najbolju pjesmu s prostora bivše Jugoslavije na svečanosti 21. rujna – na dan Milanovog rođenja.

O dobitniku Nagrade Milan Mladenović 2023 ove godine odlučuje regionalni žiri u sastavu Ana Đurić Konstrakta (Srbija), Branka Glavonjić (Srbija), Boris Leiner (Hrvatska), Zoran Predin (Slovenija) i Marko Šelić Marčelo (Srbija). Stručni žiri će prvo odabrati 12 finalista koji će biti objavljeni na promotivnoj kompilaciji u produkciji Zadužbine Milana Mladenovića, a dobitnici ovogodišnjeg priznanja bit će nagrađeni i novčano. Nagrada iznosi 3.000 eura. Zadužbina Milana Mladenovića je ove godine uspostavila dugotrajnu suradnju s Exit Festivalom, te će dobitnik Nagrade Milan Mladenović 2023 automatski biti uvršten među izvođače Exita 2024. godine.

Sad već tradicionalno, za najinovatiovnijeg i najsvježijeg bubnjara, odnosno bubnjarku među finalistima Nagrade osiguran je poseban dar – “Firche Drums” doboš. Darovateljima se pridružio i beogradski Rock Radio koji će najinteresantnijem vokalu među finalistima, a u suradnji s tvrtkom Mitros Music, pokloniti mikrofon.

Osim prijavnog formulara, na milanmladenovic.com dostupna je i kompletna dokumentacija vezana za uvjete natječaja i pravila o dodjeljivanju nagrade.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X