Otvorena izložba ‘Dorian Gray – Sjaj u tami’

U četvrtak je Malom pogonu Tvornice kulture povodom Massimovih 30 godina karijere otvorena multimedijalna izložba “Dorian Gray – Sjaj u tami”, autora Sanje Bachrach i Maria Krištofića.

Otvorenje izložbe Dorian Gray - Sjaj u tami (Foto: Walter)

Brojni prijatelji, suradnici, novinari imali su priliku vidjeti (a neki se i samo prisjetiti) fotografija i novinskih tekstova iz Dorian Gray faze od prije 30 godina, a posebno za ovu priliku napravljen je i reprint fanzina i plakata iz 1983. godine. Za video projekcije, također posvećene Dorianu Grayu, pobrinuo se Ivan Marušić Klif.

Druženje je započelo zanimljivim panelom, u neformalnom tonu, na temu “Kako je to bilo nekad/gdje smo sad” na kojem su uz Massima (pjevača i gitarista Doriana Graya) sudjelovali Sanja Bachrach i Mario Krištofić (dizajneri albuma “Sjaj u tami”), Siniša Škarica (urednik u tadašnjem Jugotonu), Davorin Bogović (glazbenik), Mio Vesović (fotograf Poleta), Boris Horvat (direktor diskografske kuće Aquarius records) i Dubravko Jagatić (glazbeni kritičar), uz moderatora Dražena Turinu Šajetu. Osim toga, snimljene su i puštene izjave Saše Habića, producenta albuma “Sjaj u tami”, kao i Mladena Vukmira, nekadašnjeg rock kritičara kultnog Poleta.

Massimo na predstavljanju izložbe Dorian Gray - Sjaj u tami (Foto: Walter)

Moglo se iz prve ruke čuti podosta zanimljivosti o Dorianu Grayu – prvom bendu s ovih prostora koji je imao osmišljen cijeli scenski nastup, šminku, video projekcije; panelisti su se prisjetili detalja s proba u Studentskom centru, koncerata, snimanja albuma u to vrijeme i odnosu medija prema glazbenicima.

Za kraj je bilo priređeno glazbeno iznenađenje kad je  Massimo zajedno s Daliborom Pipom Matoševićem (gitara), Draženom Šolcem (bubnjevi) i Aleksandrom Sašom Ismailovskim (klavijature) odsvirao dužu, 10-minutnu verziju pjesme “Sjaj u tami”, dok je za tonskim pultom bio Željko Radočaj, također suvremenik Doriana Graya.

Izložba Dorian Gray – Sjaj u tami” otvorena je u malom pogonu Tvornice kulture od 8. do 15. veljače, u Šubićevoj 2 (ulaz iz Ljudevita Posavskog). U tom periodu može se posjetiti svaki dan od 7 do 23 sata. Ulaz na izložbu je slobodan.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X