Ovacije sarajevske publike ‘Antigoni – 2000 godina kasnije’ Kazališta Ulysses

Suradnja brijunskog Kazališta Ulysses i Scene MESS iz Sarajeva urodila je prošlogodišnjom premijernom predstavom u režiji Lenke Udovički “Antigona – 2000 godina kasnije”. Zbog zavidnog interesa publike za tri izvedbe u stolariji Narodnog pozorišta tražila se karta više 6., 7., i 8.lipnja među ljubiteljima kazališne umjetnosti.

'Antigona – 2000 godina kasnije'
‘Antigona – 2000 godina kasnije’

Predstava, u kojoj naslovnu ulogu igra Maja Izetbegović uz doajena glumišta Radu Šerbedžiju, te Ermina Brava, Katarinu Bistrović-Darvaš, Dženanu Džanić, Jelenu Lopatić i Damira Urbana, propituje mitsku priču koju je neponovljivi Sofoklo pisao u vrijeme rađanja europske civilizacije i pobjede nad barbarizmom.

Ovo po mnogo čemu posebno uprizorenje Antigone postavlja paralelu između antičke junakinje i naših prostora danas, dvadeset godina nakon ratnih sukoba.

“U predstavi su dvije Antigone koje naizgled imaju različite probleme. Antigonu prije dvije tisuće godina i ovu današnju. Dva naizgled različita problema su zapravo proizvod istog procesa kojeg naša civilizacija živi 2000 godina. U jednoj zborskoj dionici govori se da se traume prenose iz generacije u generaciju. Nadam se da ćemo mi ili buduće generacije moći stvoriti stvarnost koja će biti pozitivna i koja će se kao takva moći prenositi s generacije na generaciju“, kaže redateljica.

Pored istaknutih i dokazanih glumačkih imena, projekt su svojim talentom oplemenili studentice i studenti Sveučilišta u Rijeci s Odsjeka gluma, mediji, kultura i s Odsjeka za glumu sarajevske Akademije scenskih umjetnosti, a ovacije kojima je ansambli bio ispraćen tri večeri zaredom najbolja su pozivnica za gostovanje “Antigone- 2000 godina kasnije” koja će otvoriti kazališni “Grad Teatar Budva” festival 20. lipnja. 2016.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X