Ovo su Breunion Boys – boy band osnovan da zaustavi Brexit

‘Britain you’re great, but together we’re greater’, odnosno ‘Britanijo, velika si, ali zajedno smo veći’, ide jedan stih iz njihove pjesme.

  • 37
    Shares
Breunion Boys (izvor: Facebook)

U Nizozemskoj je osnovan novi boy band. I ne bi tu bilo ništa čudnog da ovaj nema posebnu misiju – zaustaviti izlazak Velike Britanije iz Europske Unije. Breunion Boyse okupila je nizozemska animatorica Julia Veldman i svi su glazbeni potencijali upregnuti da u ožujku, kada Velika Britanija i formalno treba zaključiti izlazak iz EU, ostane dio političke i ekonomske zajednice europskih naroda.

Bend je već lansirao i viralni singl “Britain Come Back” u kojem, između ostalog, plediraju i na to “koliko Britanci vole biti veliki.”

“Britain you’re great, but together we’re greater”, odnosno “Britanijo, velika si, ali zajedno smo veći”, ide stih iz pjesme.

“Plakala sam, zaista sam plakala, isplakala sam svoje srce”, priznala je za Reuters Veldman, “Bila je to tako neočekivano, preplavilo me emocijama i osjećala sam se nemoćno. Pomislila sam, što bi bolje funkcioniralo od nekakve glazbe poput Take That, boy banda, najboljeg što nam je Britanija pružila, da ih uvjeri da se vrate natrag.”

“Pogledajte koliko Britanaca s mržnjom gleda prema EU i koliko je Europljana ljuto što Britanija odlazi”, dodaje Joshua Alagbe, član Breunionsa, “Mislim da se na tu emociju mora odgovoriti. Mi smo odgovor na tu emociju.”

Inače, bend se planira otisnuti na turneju po Velikoj Britaniji gdje će, kako zamišljaju, svoju poruku i glazbu prenijeti u pubovima diljem Otoka.

  • 37
    Shares

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X